Grupa Grupa «Framest» ierakstījusi singlu, piedaloties Edgaram Zvejam

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vokālā grupa «Framest» veikusi vēl Latvijā nebijušu eksperimentu - ierakstījusi singlu, kurā skan sešdesmitajos gados populārās dziesmas «Lai tik līst» vokālā līnija Edgara Zvejas leģendārajā ierakstā kopā ar grupas Framest veidotu mūsdienīgu pavadījumu. Dziesmu «dzīvajā» versijā būs iespējams noklausīties «Rudens kamermūzikas festivāla» koncertā «Džeza zelta melodijas» 3. oktobrī plkst. 19.30 Rīgas Kongresu namā.

Dziesmas «Lai tik līst» oriģinālmelodijas autors ir Raimonds Pauls, teksta autors Alfrēds Krūklis un solists Edgars Zveja. Jauno skanējumu šai dziesmai radījis grupas Framest dalībnieka Jāņa Ķirša aranžējums. Tā ir kā laiku sintēze - pirms 50 gadiem veikts Edgara Zvejas ieraksts savienots ar vokālās grupas veidotu pavadījumu.

3. oktobra koncertā «Framest» uzstāsies kopā ar vienu no labākajiem Latvijas džeza pianistiem Hariju Bašu, teicamo sitaminstrumentālistu Māri Briežkalnu, akadēmiskajā un neakadēmiskajā mūzikā vienlīdz virtuozo kontrabasistu Jāni Stafecki un pazīstamo saksofonistu Denisu Paškeviču, kurš džeza nokrāsas veidos arī ar basklarnetes skaņām. Programmā iekļautas mazāk pazīstamas džezmeņu kompozīcijas un džeza zelta standarti, kuru autori : Čārlzs Čaplins, Čārlzs Edenrots, Djūks Elingtons, Džordžs Gēršvins, Ričards Rodžerss u. c. Koncertā skanēs arī jauns grupas Framest oriģinālskaņdarbs, kuram mūziku komponējis Jānis Ķirsis, bet tekstu autore ir Annija Putniņa. Iespējams, ka tas būs grupas nākamais singls.

Koncerta režisors ir Uģis Brikmanis, horeogrāfs Agris Daņiļevičs. Koncertu vadīs Eduards Liniņš un naksnīgais viesis Arnis Mednis.

Vokālā grupa «Framest» ir pieci jauni un talantīgi mūziķi, kas absolvējuši Rīgas Doma kora skolu un turpina studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Biļetes «Biļešu paradīzes» kasēs un koncertu norises vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu