«Positivus» festivāls izvirzīts vēl vienai Eiropas festivālu balvai

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Positivus» festivāls nominēts vēl vienai starptautiskai Eiropas populārās mūzikas festivālu balvai — «European Festival Awards».

šeit

«Positivus» cīnīsies par balvu kategorijā «Labākais vidējais festivāls», kurā nominēti ap 60 festivālu visā Eiropā, tostarp tik iemīļotie un tradīcijām bagātie kā «Creamfields» (Lielbritānija), «Montreux Jazz Festival» (Šveice), «Primavera Sound» (Spānija), kā arī tikko Lielbritānijas festivālu balvu ieguvušie «Bestival un Camp Festival». Nominācijā «Labākais vidējais festivāls» iekļauti festivāli, kuru apmeklējums ir no 14 000 līdz 40 000 cilvēku.

Finālā iekļuvušie festivāli tiks vērtēti papildus vēl dažādās kategorijās, un uzvarētājus noteiks mūzikas industrijas eksperti. Uzvarētājus paziņos un apbalvos nākamā gada sākumā «Eurosonic Noordeslag 2010» gala ceremonijas laikā.

Eiropas festivālu balvas noteikšanu organizē portāls «Virtual festivals Europe», Eiropas festivālu asociācija EUROPE un Eiropas lielākā mūzikas konference un festivāls, kurā savu sniegumu parāda jaunās grupas, — «Eurosonic Noordeslaag».

Atgādinām, ka «Positivus» festivāls šogad jau tika izvīrzīts vienai starptautiskai balvai — «UK Festival Awards», kur kategorijā «Labākais ārzemju festivāls» iekļuva balsošanas finālā starp 21 citu festivālu.

«Positivus» festivāls ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā pēc budžeta, ko tas atvēl programmai. Festivāls jau trīs gadus notiek Salacgrīvā, un tajā uzstājušās tādas zvaigznes kā Mobijs, «Travis», «Manic Street Preachers», «Fatboy Slim», «Stereophonic», «Prāta vētra», Pīters Dohertijs un daudzas citas.

2010. gadā «Positivus» festivāls ceturto reizi notiks 16. jūlijā un 17. jūlijā. Biļetes uz festivālu par īpaši cenu — Ls 25 —nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs. Pēc pirmo mākslinieku izziņošanas tās kļūs dārgākas. 2010. gadā festivāla organizatori pirmo reizi ierobežos apmeklētāju skaitu, lai tas nepārsniegtu šā gada apmeklējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu