Rīgas Kinostudija aicina uz cīņas šovu «Drosmes rings»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas Kinostudija sadarbībā ar «Dūru brāļu ordeni» vasaras otrajā pusē organizē Rīgā līdz šim vēl nebijušu pasākumu — cīņas šovu «Drosmes rings». Tās ir dūru cīņas džentlmeņiem bez profesionālas pieredzes boksā, kas norisināsies neilgi pirms Rīgas Kinostudijas jaunās dokumentālās filmas «Padoties aizliegts» pirmizrādes, informē pasākuma pārstāve Līga Bizune.

«Dūru brāļu ordeņa» dibinātājs un idejas autors Arnis Ritenieks, viens no filmas «Padoties aizliegts» stāsta varoņiem, ideju par šādu organizāciju attīstīja ar mērķi popularizēt boksu, iesaistot neprofesionāļus — dažādu profesiju pārstāvjus, kuru pamatnodarbošanās nav saistīta ar cīņu sportu, bet kuri to dara savam priekam. 2009. gada martā boksa un svarcelšanas klubā «Brāļi» Ragaciemā Arnis Ritenieks organizēja pirmās «Dūru brāļu ordeņa» cīņas, lai ar organizācijas darbību iepazīstinātu plašāku publiku, kā arī lai piesaistītu finanšu līdzekļus kluba «Brāļi» darbībai.

Arnis Ritenieks stāsta: «Dūru brāļu ordenis» dibināts, lai apvienotu līdzīgi domājošus dzīves gladiatorus, radot iespēju cīnīties par iekšējo brīvību, gandarījumu un mieru sevī. Katram vīrietim jau kopš mazām dienām ir iekšēja vēlme sacensties un uzvarēt. Mūsdienu pasaulē duelēties vairs nav pieņemts, taču dusmas, aizvainojums un stress ikdienā cilvēkus caurstrāvo tik un tā. Ja cilvēks neprot no tā atbrīvoties, viņš var pastrādāt noziegumus, kaitēt savai veselībai, nodoties azartspēļu valdzinājumam vai darīt citas visneiedomājamākās muļķības. Rings ir iespēja atbrīvoties no šā saspringuma.»

Cīņu vakari «Drosmes rings» norisināsies īpaši šim nolūkam iekārtotās Rīgas Kinostudijas telpās. Līdz filmas «Padoties aizliegts» pirmizrādei tiks organizēti trīs šādi vakari: 14. augustā, 28. augustā un 11. septembrī plkst. 21.00. Biļetes uz pasākumu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs (biļetes cena — Ls 3).

«Dūru brāļu ordeņa» krusttēvs, bijušais iekšlietu ministrs, sensejs Ēriks Jēkabsons, kas reizē ir arī patrons pirmajām cīņām Rīgas Kinostudijā, pauž: ««Dūru brāļu ordeņa» pamatā ir boksa mākslas — vissenākās divcīņas pasaulē — sportiskie un kaujas principi. Tikpat lielā mērā te ir arī bruņniecības ētika, kas sevī ietver drosmi, godu, godīgumu, nepadošanos un cīņu līdz galam, cēlsirdību un žēlsirdību.»

«Drosmes ringā» var piedalīties ikviens, kas sasniedzis 18 gadu vecumu un kam nav pieredzes profesionālās boksa sacensībās. Dalībnieki tiks iedalīti trijās svara kategorijās: pūces svars (līdz 70 kg), lūša svars (līdz 90 kg) un lāča svars (90 kg+). Cīņas notiks īpaši tam paredzētā norobežotā laukumā — ringā, ievērojot klasiskā boksa noteikumus un izmantojot aizsardzībai obligāti nepieciešamo ekipējumu — boksa cimdus, galvas aizsargķiveri un zemjostas aizsargu. Katrs dalībnieks cīnās pēc savām spējām, izturoties ar cieņu pret pretinieku, ievērojot noteikumus un cenšoties sevi parādīt no vīrišķīgākās puses.

Rīgas Kinostudijas valdes priekšsēdētājs Vents Horsts uzskata: «Filma par sportistu Ritenieku ģimeni «Padoties aizliegts» tik ļoti aizrāva filmas veidotājus, ka ideja par šādu cīņu organizēšanu gluži dabiski iekļāvās Kinostudijas aktivitātēs. Priecē tas, ka šķietami tik dažādas jomas — kino un sports — spēj lieliski papildināt viena otru, veidojot kopīgu.»

«Dūru brāļu ordeņa» dibinātājs bokseris Arnis Ritenieks aicina: «Esi vīrs — pārbaudi un pierādi sevi ringā! Izlādējies godīgā cīņā!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu