«Green Night» satricinās Latvijas klubu kultūras ikdienu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada 1. aprīlī gaidāms nebijis notikums Latvijas nakts dzīvē – «Green Night: THE OPENING», kas vienkopus pulcēs talantīgākos un zināmākos dažādas izklaides jomas profesionāļus – dīdžejus un vīdžejus no Latvijas un ārvalstīm: Bogdan Taran, Kaspar Kondrat, Roland Privert, RUDD un AI-VA, Elvi Soulsystems & KRII, Electricano, Martyn, Untold, Artis Dzērve u.c.

«Green Night: THE OPENING» kuratori ir «Propeller Productions» sadarbībā ar diskžokeju un ierakstu zīmola vadītāju Bogdan Taran un multimediju mākslinieku Arti Dzērvi, kurš īpaši uz šo pasākumu ieradies Rīgā no Venecuēlas ar pavisam svaigu skatu uz nakts dzīves kultūru.

«Green Night» muzikālais un vizuālais saturs būs inovācijas, uz kādu populārā kultūra Latvijā vēl tikai tiecas, bet citviet pasaulē tās jau iemantojušas kritiķu un klausītāju simpātijas. Viens no šādiem inovatoriem ir Nīderlandē dzimušais, Vašingtonā dzīvojošais Dj Martyn. Viņa skaņdarbus izdod tādi ierakstu zīmoli kā «Warp», «Tectonic», «Tempa», «Revolver» u.c. Viņa ieraksti regulāri nokļūst tādu pasaules grandu ierakstu somās kā Džailzs Pītersons (Gilles Peterson), Mr. Scruff, Lorāns Garnjē (Laurent Garnier), «Ame», «Skream», «Kode9», «Flying Lotus», «The Bug», «Pole» un pat «Underground Resistance». Kā diskžokejs Martyn uzstājies gan Berlīnes tehno epicentrā Berghain, gan slavenākajos Londonas klubos - «Fabric», «Plastic People», «The End», gan Ņujorkas «Cielo», gan Vašingtonas «Club Love». Vēl viens pārsteigums «Green Night: THE OPENING» ietvaros būs dīdžejs, kuru «BBC 1Xtra» prominentā pārstāve Mērija Anna Hobsa (Mary Anne Hobbs) nodēvējusi par «vienu no šodienas asākajiem producentiem». Viņa vārds ir Untold. Viņa EP ierakstu zīmolam «Hemlock», kurā atrodamas patiešām unikālas basa līnijas - īpaši graujošajā «Stop What You're Doing», vajadzētu būt ikkatra diskžokeja ierakstu somā, kurš dodas iekarot Londonu. Untold jau veidojis oficiālus remiksus tādiem vārdiem kā The XX, Ke$ha and Hosē Džeimsam (Jose James).

«Green Night: THE OPENING» par Rīgai unikālu nakti veidos arī divi no Ibizas labākajiem šovmeņiem – Diablo, kurš velna izskatā spēlē tradicionālās afrikāņu bungas un Zeles – krāšņi tērpts elektrisko bungu virtuozs, kurš papildinās diskžokeju uzstāšanos.

«GreenNight» atklāšana notiks Rīgā, Kr.Barona ielā 2 – vietā, kur līdz šim nekas tamlīdzīgs vēl nav noticis. Tas būs skaists pārsteigums tiem, kas savā īpašumā iegūs īpašos ielūgumus un apmeklēs pasākumu. Ielūgumus var meklēt visdažādākajās Rīgas vietās un pasākumos, kamēr to ierobežotais skaits neizsīkst, tai skaitā pie pasākuma dīdžejiem, kā arī bārmeņiem Rīgas klubos un bāros. Biļetes uz pasākumu pārdošanā nebūs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu