Klubu nakts festivāls «Aiziet» izvēlas savējos

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18. un 19. septembrī Rīgā norisināsies klubu kultūras festivāls «Aiziet», kurš apvienos Latvijas galvaspilsētas mazos un lielos klubus vienā milzīgā deju placī. Uz vairāk nekā 12 klubu skatuvēm uzstāsies vairāk nekā 50 mākslinieki no dažādām valstīm. Viena no galvenajām festivāla idejām — intereses palielināšana par vietējo mākslinieku daiļradi.

Festivāla organizētāji paziņo, ka bija patīkami pārsteigti par vietējo mākslinieku aktīvo interesi un atbalstu. «Lielajos pasākumos parasti izceļ ārzemju hedlainerus, bet mūsu talanti paliek it kā ēnā. Šāda parādība, nenoliedzami, nav pareiza. Cilvēkiem jāzina un jāciena savi mākslinieki.»

Uz 1. augustu savu dalību festivālā jau pieteikuši paši pieprasītākie latviešu skatuves pārstāvji — Bogdan Taran, Ksenia Kamikaza, Kaspars Kondrāts, PanBioPanika, Mixmasters AG & Raitis, Kris Hovel.

Kopumā tika saņemti vairāk nekā 100 pieteikumi, un galvaspilsētas iedzīvotājus un tās viesus festivāls centīsies iepazīstināt ar visinteresantākajiem māksliniekiem. Divas festivāla naktis iepriecinās ar muzikālo daudzveidību. Jau zināms, ka live uzstāšanos piedāvās Selffish, Martinez Gonzalez, Lyrics Cyber Step, Naive Dreamer, Puma & Apofeoz Sound System, uzstāsies tādi cienījami dīdžeji kā Beton, Shurez, Kone, Cliché & Brain, Al Dee, Roland Privert, Elvi Soulsystems, KRII, Cute, Vital, Pukemon, Nik, RUDD, RXD, Esoniq, Gurecky, DJ Romantronix aka Romantixx, DJ Mario, Mr.Djinn, Marimana, apvienība «Riga Scratch Posse», «Crystral Sound System», «HomeRadio», «Kolka Music», «Truth About Underground» un daudzi citi. Viņu izpildījumā izskanēs visdažādākie mūzikas virzieni — no house līdz tehno, no disko līdz electro, no hip-hop līdz funk, no drum'n'base līdz breakbeat, kā arī eksperimentālā elektronika.

Festivāls «Aiziet» norisināsies Rīgā 18. un 19. septembrī. Jūs varēsiet pavizināties no «Essential» uz «Pulkvedim neviens neraksta», tāpat uz «Dirty Deal Café», «Opium», «Leningrad», «Godvil», «DEPO», «Art & Music Bakery», «Galerija NIA», «Jameson», «PULSe», «META-KAFE» un citiem. Ar festivāla «Aiziet» biļetēm ieeja šajos klubos būs bez papildu maksas. Pārvietoties no viena kluba uz citu varēs ar speciālajiem bezmaksas nakts autobusiem.

www.bilesuserviss.lv

www.aizietfest.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu