Gustavo un «Camillas» par sevi un pasaules mainīšanu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Muzikālā apvienība «Camillas», piedaloties mūziķim un producentam Gustavo, piedāvā dziesmu «Mainīt pasauli».

Grupa «Camillas» tika pamanīta O!Kartes izveidotajā platformā jaunajiem talantiem - «O!Skatuve» («oskatuve.lv)». «O!Skatuve» dod iespēju talantīgiem jauniešiem gūt pieredzi, sadarbojoties ar jau pazīstamiem Latvijas mūziķiem. Kā pirmā šādu iespēju ir ieguvusi grupa «Camillas» kas radījusi kopīgu dziesmu ar Gustavo. Jāpiebilst, ka šī sadarbība aizsākās jau pērn festivālā «Bildes 2009», kur mūziķi kopā uzstājās «Bildēs sevi pieteikušo, ne tik jauno grupu koncertā». «Camillas» oriģinālkompozīcijai «Just me» Gustavo pierakstīja pantu latviešu valodā un pēcāk ierosināja dziesmu ierakstīt studijā. Tā rezultātā, «Camillas» šobrīd ar lepnumu piedāvā kompozīciju «Mainīt pasauli».

Dziesmu komponējis «Camillas» muzikālais vadītājs Romāns Faļkenšteins, savukārt Gustavo ir tās producents un vārdu autors, kā arī dzirdams vienā dziesmas pantā. «Mainīt pasauli» ir «Camillas» skaņdarbs, kas Gustavo albumā «3. elpa» netiks iekļauts.

«Dziesma vēsta par sievieti, kura aizvadījusi trešdaļu mūža. Viņa ir aptuveni četrdesmit gadus veca un atceras laiku, kad jaunības maksimālismā ar lielu degsmi centās apkārtējiem atvērt acis un iestāstīt, kā pareizi dzīvot! Par spīti centieniem, pasaule uz viņas manifestiem nereaģēja. Sieviete, vērtējot savu rīcību ar pieredzējuša cilvēka skatījumu, secina, ka mainīt vajadzēja sevi, nevis pasauli. Stāsta beigās sieviete ierauga, ka viņas meita rīkojas tieši tāpat, kā viņa jaunībā. Ar to gribēju pateikt, ka bērns neuztver vārdiskas pamācības, bet ņem piemēru no pieaugušo iekšējā stāvokļa un rīcības,» stāsta teksta autors Gustavo.

«Camillas» soliste Laima Dimanta stāsta, ka jau no pirmsākumiem «Mainīt pasauli» viņai bijusi ļoti mīļa un īpaša dziesma. «Tas ir skaņdarbs, kas neuzspiež savu ideju, bet liek domāt,» uzskata soliste. Viņa ir gandarīta par sadarbību ar Gustavo un novērtē, ka mūziķis uzklausījis viņu un brīžos, kad viedokļi atšķīrušies, meklējis kompromisu, nevis uzspiedis savu redzējumu. «Patīkami sadarboties ar cilvēku, kurš dara, nevis laiž muļķi. Jau pirms Bildēm man bija sajūta, ka «Camillas» un Gustavo varētu viens otru veiksmīgi papildināt. Un prieks, ka Gustavo bija atvērts šai sadarbībai,» saka L. Dimanta.

Kā ziņots, Gustavo jaunais albums «3.elpa» iznāks maijā. Albuma izdošanu veicinājis fakts, ka Gustavo sastapis domubiedru – O!Karti. Gustavo un «O!Skatuves» jauno mūziķu «Camillas» kopīgais projekts ir nākamais solis «O!Kartes» un Gustavo sadarbībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu