«Positivus» festivālā uzstāsies «Muse» un «Scissor Sisters»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Šodien, 28. aprīlī, «Positivus» festivāla rīkotāji izziņoja pirmos māksliniekus. Kā vienas no spožākajām šī gada festivāla grupām būs «Muse» un «Scissor Sisters».

Šogad festivālā būs vēl vairāk ārzemju mākslinieku nekā iepriekš, īpašu uzsvaru liekot uz jaunajām grupām. Tuvākajā laikā «Positivus» festivāla programmu papildinās vēl citi gavenie mākslinieki. «Scissor Sisters» – tie ir krāsaini un uzkrītoši spoži tērpi, milzīgs seksapīls gan mūzikā, gan vizuālajā izpildījumā, disko, glamroks, fanks, pops. Viss, ko varat sastapt Ņujorkā, turklāt pārliets ar treknu pozitīvisma mērci! Grupa, kas populāra dzimtajā ASV, un guvusi apskaužamus komerciālos panākumus Eiropā, šogad atkal sola sacelt vētru ar jūnija beigās gaidāmo jauno albumu Nightwork, un koncertiem gan Eiropā, gan Amerikā. Jaunā albuma pirmā singla «Fire With Fire» pirmatskaņojums radio gaidāms jau 7.maijā. Vieni no interesantākajiem «Positivus» festivāla viesmāksliniekiem būs spāņu muzikālais projekts «Giulia y Los Tellarini», kas sevī apvieno plašu pasaules mūzikas ainavu - Vidusjūras siltumu un šarmu, latino karstasinību, meksikāņu traģiskumu un džeza eleganci. Kino mīļotāji šo grupu atpazīs pēc Vudija Alena filmas «Vicky Cristina Barcelona». Pārsteigumus sola neprognozējamā islandiešu maksliniece Kira Kira, kas ne tikai sacer dziesmas savos projektos, bet arī komponē mūziku teātra izrādēm, dejām un filmām, kā arī veidojusi video un mūzikas instalācijas visā pasaulē. «Positivus» festivālā uzstāsies vairākas Baltijas grupas – Lietuvu pārstāvēs «Happyendless», kas 2008.gadā ieguva «MTV EMA» balvu kā Baltijas labākā grupa, savukārt Igauniju – «Svjata Vatra» un «Popidiot», kas šopavasar ieguva četras Igaunijas mūzikas ierakstu gada balvas, tai skaitā kā Gada mākslinieki. Latviju uz festivāla galvenajām skatuvēm šovasar pārstāvēs četri mākslinieki: «Goran Gora», «Astro’n’out», «Triānas parks», kā arī «Prince and Crosby». Plašākā klāstā vietējie mākslinieki uzstāsies uz «I Love You» skatuves. Kā vienu no galvenajiem viesmāksliniekiem uz šīs skatuves redzēsim Latvijā jau pamanīto un iecienīto igauņu grupu «Ewan And The Two Dragons».

«Positivus» festivāls 16. un 17.jūlijā jau ceturto reizi notiks Salacgrīvā, un tas ir lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā. Iepriekšējos gadus festivālā uzstājušās tādas zvaigznes kā Moby, «Prāta Vētra», «Travis», «Manic Street Preachers», «Fatboy Slim», «James», «Stereophonics» un daudzas citas.

Biļetes nopērkamas «Biļešu Serviss» kasēs un internetā «bilesuserviss.lv». Divu dienu biļete pēc pirmo galveno mākslinieku paziņošanas – Ls 29,00; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 32,50. Grupas biļetes uz abām festivāla dienām būs pieejamas pēc pirmo mākslinieku izziņošanas.

Iedvesmai:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu