Latvijas kantrī mūzikas virtuozi viesosies Liepājā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šā gada 26.februārī plkst. 19.00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē izskanēs latviešu kantrī grupas «Sestā jūdze» akustiskais koncerts «Ļauj man Tevi mīlēt». Koncerta organizatori sola gan iemīļotas, gan pavisam jaunas dziesmas no grupas repertuāra, kā arī Maestro Raimonda Paula komponētas dziesmas pavisam jaunās sestās jūdzes interpretācijās.

Pie repertuāra atlases grupa strādājusi ļoti ilgu laiku un darījusi to rūpīgi. Tā kā koncerts norisinās februārī - mīlestības svētku mēnesī, tad repertuāram jābūt īpaši piemērotam. «Akustiskais koncerts ir labākā iespēja, kā muzikantiem izteikt savas sajūtas», komentē grupas dziedātājs un dziesmu autors Agris Gedrovičs.

Ideja par akustiskajiem koncertiem grupai aizsākās pirms gada un tās veiksmīgā realizācija ar koncertiem Jaunajā Rīgas teātrī pagājušā gada martā bija pietiekams stimuls, lai to attīstītu plašākā mērogā – šoreiz jau apceļojot Latvijas pilsētas. Latvijas kantrī mūzikas asociācijas priekšsēdētājs Uldis Ozoliņš par grupu teicis: «Grupas radošajā darbībā ir savas nodevas gan pop, gan šlāgerim, bet ikreiz, kad viņi spēlē kantrī, tad gan, manuprāt, nevienai citai latviešu grupai tas nav izdevies tik precīzi un veiksmīgi.»

Grupas sastāvā muzicē dziedātājs un taustiņu instrumentālists Modris Miķelsons, bundzinieks Aldis Strazdiņš, basģitārists Gatis Leitis, ģitārists Jānis Misiņš un «steel» ģitāras virtuozs Vīgants Murelis.

Grupas dibinātājs un līderis Agris Gedrovičs ir tādu hitu autors, kā «Ievai», «Gan jau», «Klusā daba» u.c. Sestā Jūdze saņēmusi Bauskas kantrī mūzikas festivāla un Latvijas kantrī mūzikas asociācijas «Grand Prix» balvas. Grupas albumi «Emigrants» un «Kalendārs», kā arī dziesma «Klusā daba» ir bijuši nominēti un guvuši atzinību «Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvas ceremonijās».

Biļetes uz koncertiem iepriekšpārdošanā var iegādāties «Rimi Ostmala» teātra biļešu kasē un Liepājas Olimpiskā centra informācijas centrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu