Franču mūzikas ikonai Fransuāzai Adī jauns albums

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jaunu albumu «La Pluie Sans Parapluie» izdevusi Fransuāza Adī (Francoise Hardy) - franču estrādes, kino un stila ikona kopš 60. gadu sākuma, kad viņa ar pašas sacerētām dziesmām un bagātīgi tiražētām fotosesijām pārējai pasaulei uzbūra jaunās parīzietes tēlu – meitenīgi trauslu un juteklisku, elegantu un sapņaini romantisku.

Savulaik dziesmas Fransuāzai rakstījis Seržs Gensbūrs, vēlāk viņa sadarbojusies ar «Blur», Igiju Popu (duets «I’ll Be Seeing You» iekļauts arī izlasē «20th Century Lullabies. Vol 2») un citiem māksliniekiem.

Interesanti, ka Adī muzikālā stilistika un skanējums, tāpat kā vizuālais tēls, gadu gaitā mainījusies ļoti maz un saglabājusies pārsteidzoši labi. Arī jaunajā albumā (Fransuāza ir gandrīz visu dziesmu līdzautore) dominē ierasti balādiskā franču pop stilistika, kur pavasarīga rudens un rudenīga pavasara sajūta jaucas ar viegli smeldzīgu prieku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu