Jaunie mūziķi koncertēs slimnīcās un aprūpes centros

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Dziedātāja Ieva Sutugova pavasarī iecerējusi īstenot sirsnīgu projektu «Mēs dāvinām smaidu». Tā ietvaros ar dzīvās mūzikas koncertiem dažādos sociālās aprūpes un ārstniecības centros viesosies talantīgie Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas audzēkņi.

«Šis nav kārtējais labdarības projekts ar aicinājumu ziedot līdzekļus, šie ir bezmaksas un no sirds gatavoti koncerti,» stāsta Ieva Sutugova, projekta idejas autore un mūzikas skolas audzēkņu padomes prezidente. «Mēs gribam paradīt un pastāstīt ko jaunu par īstiem mūzikas instrumentiem. Daudzi tos ir redzējuši tikai televīzijā vai grāmatās. Šajos koncertos būs iespēja redzēt, dzirdēt un pat ar roku sajust, cik, piemēram, vijole ir unikāla. Mēs, topošie mūziķi, ikdienu pavadām muzicējot – izpildot un radot mūziku. Ir taču tik daudz cilvēku, kuriem ikdienā pietrūkst smaida un prieka! Mēs gribam doties ciemos pie šiem ļaudīm, lai muzikāli padarītu viņu dienas gaišākas. Mēs vienkārši gribam dāvināt smaidu.»

Koncertos piedalīsies Jāzepa Mediņa mūzikas vidusskolas audzēkņi no katras instrumentu nodaļas, kā arī vokālās nodaļas solisti. Programmā skanēs V.A.Mocarta sonātes vijolei, Franča Pulenka sonāte flautai, J.S.Baha koncerts mežragam, Arvīda Žilinska skaņdarbi, kā arī pārsteigumi no džeza un populārās nodaļas audzēkņiem (starp viņiem arī pati Ieva Sutugova), kuri izpildīs populāras latviešu un ārzemju dziesmas.

Pirmie koncerti «Mēs dāvinām smaidu» notiks:• 11. maijā plkst. 14 – Jūrmalas sociālās aprūpes centrā• 12. maijā plkst. 13.30 – Bērnu slimnīcā Torņakalnā• 13. maijā plkst. 13.30 – Bērnu slimnīcā Gaiļezerā• 17. maijā plkst. 14 – Rīgas sociālās aprūpes centrā Mežciems• 19. maijā plkst. 14 – Rīgas 1. slimnīcā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu