Pirmo reizi Latvijā koncertēs Andrea Bočelli

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ar vienīgo solokoncertu Baltijas valstīs Mežaparka Lielajā estrādē viesosies viens no visu laiku izcilākajiem operdziedātājiem, pasaulslavenais tenors Andrea Bočelli.

Par dziedātāja milzīgo popularitāti liecina statistika - kopš viņa muzikālās karjeras sākuma visā pasaulē pārdoti vairāk kā 65 miljoni viņa ierakstu.

Apbrīnojami niansētās balss īpašnieks, harismātiskais Andrea Bočelli sniedz tikai 10 koncertus gadā, un viens no tiem 5.septembrī notiks Rīgā. Šī uzstāšanās Latvijā noteikti kļūs par šī gada ievērojamāko un prestižāko, kā arī tehniski sarežģītāko muzikālo notikumu.

Biļešu tirdzniecība uz šo koncertu sāksies 5.februārī plkst. 10:00 visās «Biļešu servisa» kasēs. Saskaņā ar līgumu, kas noslēgts ar dziedātāja pārstāvjiem, tiks pārdots limitēts skaits ieejas biļešu, tas ir, koncertu varēs apmeklēt ne vairāk kā 15 000 skatītāju.

Andrea Bočelli ir uzstājies duetā kopā ar izcilākajām pasaules zvaigznēm - Selīnu Dionu, Sāru Braitmenu, Bono, Martu Sančesu, Stingu, Kenny G, Kristīnu Agileru, Stīviju Vonderu un citiem izciliem un pazīstamiem māksliniekiem. Daudzas zvaigznes joprojām sapņo par iespēju dziedāt kopā ar Andrea Bočelli. 1999.gadā dziedātājs saņēmis prestižo «Grammy» balvu. Tas bija īpašs notikums, jo pirmo reizi 38 gadu laikā šo balvu piešķīra klasiskās mūzikas izpildītājam.

Neilgi pēc savas piecdesmitās dzimšanas dienas, 2008.gada rudenī, neredzīgais dziedātājs izdevis savu jaunāko albumu ar nosaukumu «Incanto». Albumā iekļautas dziesmas, kas dziedātājam mīļas kopš bērnības un ko viņš savulaik klausījies lielāko 20.gadsimta vidus tenoru izpildījumā - «Funicul? Funicul?», «Un Amore Cos? Grande», «Mamma», «Santa Lucia» un citas. «Šīs dziesmas ikvienu piepilda ar enerģiju», stāsta dziedātājs. «Es ceru, ka, klausoties šos nemirstīgos skaņdarbus, publikai radīsies vēlme sameklēt un noklausīties to oriģinālversijas. Tā ir ļoti nozīmīga Rietumu kultūras mantojuma sastāvdaļa.» Albumu «Incanto» augstu novērtējuši gan kritiķi, gan milzīgs skaits dziedātāja fanu visā pasaulē. Mēneša laikā pēc tā izdošanas pārdots vairāk kā miljons albuma kopiju.

Andrea Bočelli sniedz ļoti maz koncertu, tādēļ ikviena viņa uzstāšanās, kurā dziedātājs izpilda gan populāras dziesmas, gan ārijas no slavenākajām operām, ir kā īpašs baudījums izsmalcinātākajiem mūzikas gardēžiem. Ekskluzīvajā koncertā Rīgā Andrea Bočelli izpildīs galvenokārt dziesmas no jaunākā albuma, taču klausītājiem noteikti būs iespējams dzirdēt arī izcilākās kompozīcijas no dziedātāja iepriekšējo gadu repertuāra.

Viens no pasaulē vispopulārākajiem tenoriem apciemos Baltijas valstis vasaras noslēgumā un 5.sepembrī uzstāsies Mežaparka Lielajā estrādē. 29.augustā dziedātājs viesosies Varšavā, un arī šo koncertu rīkos kompānija «Makroconcert» - viena no lielākajām koncertaģentūrām Baltijā un Centrāleiropā.

http://www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu