«Perkusionistu Festivālā» saspēlēsies aptuveni 800 cilvēki

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Šovakar, 28. aprīlī, pludmales centrā «Brazīlija», Rīgā, Jūrkalnes ielā 100, notiks «Perkusionistu Festivāls 2010», kurā Nils Īle un etnoperkusionistu grupa «Afroambient» plkst. 21.30 uzsāks saspēli ar festivāla dalībniekiem.

Idejas autors Nils Īle norāda, ka festivālā piedalīsies vairāk kā 100 mākslinieki un dalībnieku skaits varētu sasniegt 800 cilvēkus, kas ir divas reizes vairāk nekā pagājušajā gadā. «Esam tuvāk mērķim mainīt kundalīnī enerģiju, lai radītu pozitīvas emocijas cilvēku prātos, laikā, kad visur apkārt valda lielais «K»,» skaidro Nils Īle.

Sanita Rībena nākotnes cilvēku biedrības «Homo Ecos» izpilddirektore no notikuma vietas informē, ka pludmales centrā rosība notiek jau no vakardienas, perkusionisti, dejotāji, uguns žonglieri jau ir izmēģinājuši savus priekšnesumus. «Ļoti gaidām vakaru, kad būs tā atmosfēra un burvība nokļūt tuvāk dabai, jo dzīvojot vienā ritmā ar dabu, ir iespējams saprast un īstenot savas vēlmes, nekaitējot planētai Zeme un pašiem sev. Jā, un arī plikās kājas siltajās smiltīs jūtas fantastiski – pārtopu no homo sapiens par homo ecos», priecājas Sanita. Festivāla apmeklētāji, kas nevēlēsies basas kājas vai kuriem nebūs līdzi maiņas apavu, uz vietas varēs iegādāties flip-flap čībiņas.

Šogad festivāls pulcēs vienkopus Latvijā esošos mūzikas profesionāļus un mīlētājus, kā arī viesmāksliniekus no Itālijas, Lietuvas un Brazīlijas. Pirmo reizi Latvijā viesosies Nila Īles audzēkņi no Krievijas – «Afroambient SPB». Dalībnieki atskaņos pasaules mūziku, rībinot bungas, perkusijas, spēlējot dūdas un citus instrumentus. Festivālā pirmo reizi ar speciālu priekšnesumu kopā uzstāsies bungu meistari un Latvijas čempioni paukošanā - Aleksandrs un Evgenijs Zelikoviči un Māris Trukšans, bet «Pulsa Efekts» sniegs perkusiju un body-percussion priekšnesumus kopā ar ugunsžonglieriem. Šie un citi aizraujoši notikumi uz skatuves būs baudāmi sešu stundu garajā festivāla programmā.

Festivāla dalībnieki: «Afroambient», bungu grupa «Auļi» ar projektu «Pērkonvīri», Agra Daņiļēviča deju grupa «Dzirnas», Akašs Sergejs Ancupovs, «Samba de Riga», «Baraka», «Afropulss», eksotisko deju centrs «Alegria», «Top Tap Company», «Afroambient SPB» (Krievija), «Soul Tap», Vilius Matutis (Lietuva), Otello Matachena (Itālija), Rītis Kamičaitis (Lietuva) «Tiago Loei» (Brazīlija), «Malimbu show», Edgars Saksons, Rihards Zaļupe, Ivars Kalniņš, Bērnu grupas «Klikšķi» un «Varenie».

Viesi vēl var paspēt piedalīties unikālajā saspēlē ar perkusionistiem. Pasākuma sākums plkst. 19.00. Biļetes var iegādāties interneta portālā «Bezrindas.lv» un «Biļešu servisa» kasēs. Biļetes cena iepriekšpārdošanā 6 LVL, bet pasākuma dienā un pie ieejas - 8 LVL. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Organizatori ir parūpējušies par laicīgu nokļūšanu pasākumā. Sākot no plkst. 16.30, no pieturas «Esplanāde» ik pa 15 minūtēm kursēs «Air Baltic» taksometri, kas par 1 LVL nogādās dalībniekus festivāla norises vietā – pludmales sporta centrā «Brazīlija», Rīgā, Jūrkalnes ielā 100.

Vairāk informācijas: «perkusionistufestivals.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu