Latvijas Mūzikas kanālā — Rolanda Ūdra diena

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārcis Baltskars

Piektdiena, 23. oktobris, Latvijas Mūzikas kanālā (LMK) izsludināta par Rolanda Ūdra jeb Ūdrīša dienu. LMK ēterā būs skatāma iepriekš neredzēta Goran Gora izpildīta Rolanda Ūdra dziesmas «Frick’n Xmas Song» dzīvā izpildījuma versija, informē LMK pārstāvis Mārtiņš Beitiņš. Savukārt plkst. 20.00 televīzijas pirmizrādi piedzīvos Ūdrīša īsfilma «Džonija trīs vēlēšanās».

Mūziķa Goran Gora izpildītā Ūdrīša dziesma «Frick’n Xmas Song» ierakstīta Ziemassvētku labdarības koncertu sērijā «Synonyms for Beauty», kas 2008. gada Ziemassvētkos norisinājās trīs dažādos Rīgas klubos un bāros. Tās ietvaros kopumā 16 dažādu mūziķu sastāvi sniedza sirsnīgus bezmaksas koncertus. Šajā pasākumā piedalījās tādi mākslinieki kā Elīna Dumpe (tagadējā grupas «Riga Metro» vokāliste), Pēteris Ajuts (bijušais grupas «Elpo!» vokālists), Mārtiņš Vaters («Indygo»), Herbe Panks, Pancka (pašlaik vairākās radio stacijās un televīzijas kanālos bieži redzamā projekta «Synonyms for Beauty» aktuālā hita «Bikini» oriģinālās versijas teksta un mūzikas autors, kurš patlaban darbojas grupā «3 Promiles»), KRX, Morrisons, grupa «Tumors», «M.art.A» u. c.

«Pasākums bija jautrs. Cilvēkiem bija labs prāts. Mājīga Ziemassvētku balle tiem, kuriem mūzika ir ģimene,» atceroties koncertu sēriju, savu viedokli pauda Pancka.

Bez jau iepriekš minētās Goran Gora koncertversijas Rolanda Ūdra kompozīcijai «Frick’n Xmas Song», arī turpmākās nedēļas līdz Ziemassvētkiem, kad Vecrīgā notiks otrā šo labdarības koncertu sērija «Synonyms for Beauty — Ģimenes Ziemassvētku koncerti Vecrīgā», katru nedēļu plašākai apskatei tiks pievienots viens live video no pagājušā gada koncertiem.

«Rolanda Ūdra dziesma «Frick’n Xmas Song», manuprāt, ir viena no skaistākajām «jauno laiku» Ziemassvētku dziesmām, un man bija liels gods to atskaņot kafejnīcas «Leningrad» Ziemassvētku ballē,» komentē Goran Gora. «Video ierakstā var lieliski nolasīt vakara atmosfēru — nepiespiesta gaisotne, brīvība it visās tās izpausmēs un miers. Jo vairāk šādu pasākumu, jo draudzīgāki mēs kļūstam.»

Savukārt plkst. 20.00 LMK būs vērojama televīzijas pirmizrāde Ūdrīša īsfilmai «Džonija trīs vēlēšanās».

30 minūšu garajā filmā skatītājs ceļos līdzi Džonija un viņa drauga Kretinadzes savstarpējām attiecībām, viņu dzīves jēgām un nepiepildītajām vēlmēm.

«Filma ir par draudzību… Nē, ne tikai. Tā ir par mūžam mainīgo reālitāti,» stāsta filmas scenārija autors un režisors Rolands Ūdris. «Kaut arī… Filma patiesībā ir par alkohola postu,» viņš beigās piebilst.

Galvenajās lomās: Nacionālā teātra aktieris Artuss Kaimiņš un Kaspars Zvīgulis, burvja lomā iejuties Ingus Baušķenieks, bet Džonija iedomu meiteni attēlo Ksenija Sundejeva. Pirms filmas — intervija ar filmas autoru un aktieriem.

Filmas mūziku komponējuši: Rolands Ūdris, Gints Saulītis un Ilona Balode. Miksēta un producēta «Manifest studio». No 23. oktobra filmā iekļauto mūziku var noklausīties vai lejupielādēt interneta vietnē «platforma.lv».

Visu šo nedēļu LMK aktīvā rotācijā skatāmi Ūdrīša muzikālo apvienību — «The Hobos», «U.K.» un «Maš Maš» — videoieraksti.

Nākamā tematiskā nedēļa LMK un interneta vietnē «platforma.lv» notiks no 7. līdz 14. novembrim un būs veltīta klubu mūzikai. Nedēļas ietvaros tiks piedāvātas vairākas interneta tiešraides no lokālās klubu mūzikas pasākumiem klubā «Essential».

  • Ūdrīša filmas mūzika pieejama par brīvu
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu