Gruzija tomēr piedalīsies «Eirovīzijā» Maskavā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskajā dziesmu konkursā «Eirovīzija 2009», kas šogad notiks Maskavā, piedalīsies arī Gruzija, paziņojuši «Eirovīzijas» producenti Gruzijā.

Agrāk tika ziņots, ka pēc militārā konflikta Dienvidosetijā pagājušā gada augustā Gruzija ir atteikusies no dalības konkursā, jo tā fināls notiks Maskavā. Tomēr nu gruzīni apgalvo, ka EBU raidorganizācijas pārstāvji viņiem ir vairākas reizes lūguši mainīt savu nostāju.

Pārrunu rezultātā Gruzija ir nolēmusi izvirzīt savu kandidātu un piedalīties starptautiskajā dziesmu konkursā. Pagaidām nav zināms, kas pārstāvēs Gruziju «Eirovīzijā», jo atlase vēl nav notikusi.

Starptautiskais dziesmu konkurss «Eirovīzija» šogad notiks Maskavā. 12. un 14. maijā notiks konkursa pusfināli, savukārt konkursa fināls - 16. maijā.

Jau ziņots, ka Latvija šogad «Eirovīzijas» dziesmu konkursā nepiedalīsies. Sakarā ar Saeimā apstiprināto Latvijas TV un Radio 2009. gada budžeta samazinājumu, Latvijas Televīzijas valde 2008. gada decembrī nolēma atteikties no dalības starptautiskajā dziesmu konkursā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu