Izdots grupas «Tālbraucēji» debijas albums «Par savējiem»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Laikā, kad doma «par savējiem» ir īpaši aktuāla, latviešu popmūzikas grupa «Tālbraucēji» nāk klajā ar savu debijas albumu «Par savējiem», kurā apkopotas 12 grupas līdera Aigara Pomaskova oriģināldziesmas. Dziesmu stilistika aptver gan popmūziku, gan kantrimūziku, gan arī šlāgermūzikas elementus.

«Tālbraucēji» ir jau atpazīstams nosaukums un izpildītāji, kas plašākai publikai saistās ar «Latvijas Radio 2» daudz spēlētajām dziesmām: «Diena no dienas», «Bija vēls», «Stāsti mākoņos» un «Santas dziesma».

Grupa dibināta 2006. gada janvārī. Sākotnējo sastāvu veidoja mūziķi no Aizkraukles, Siguldas, Malnavas, Neretas un Rīgas. Pateicoties šai plašajai «ģeogrāfiskajai situācijai», radās doma grupu nosaukt par «Tālbraucējiem», jo tas atbilda tā laika situācijai un noskaņai.

Taču, laikam un kolēģu uzskatiem mainoties, ir mainījies šā projekta sastāvs, un patlaban grupas pamatā ir tās dibinātājs, dziesmu autors un to izpildītājs Aigars Pomaskovs.

Grupas sastāvā pašlaik muzicē: Gundars Dzenovskis — maestro Raimonda Paula skolnieks un ar maestro atļauju dibinātās grupas «MODO2» dibinātājs, Tālis Gžibovskis — bijušais grupu «Eolika», «Sīpoli», «Modo» bundzinieks, kā arī Valdis Ozols — bijušais grupu «Dālderi» un «Dakota» basģitārists.

Albuma ierakstā piedalījušies arī producents un ģitārists Andris Šīrants, basģitāristi Valdis Naglis un Aivars Graikstis, bundzinieks Dainis Grīns, vokālists un taustiņnieks Lauris Stafeckis, ģitāristi Vīgants Murelis («Odis»), Zigurds Kalnāre un Valdis Rēbuks («Klaidonis»), kā arī pianists un vokālists Kaspars Maks un dziedātāja Agnese Rozenbauma.

Albumā iekļautās dziesmas:

1. «Diena no dienas» 2. «Stāsti mākoņos» 3. «Santas dziesma» 4. «Bija vēls» 5. «Par savējiem» 6. «No skropstām» 7. «Liepas» 8. «Aizbraukšana» 9. «Tikai tu» 10. «Dzeņa dziesma» 11. «Mājupceļš» 12. «Naktskrekli»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu