Rīgā koncertu sniegs smagā metāla grupa «Soulfly»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

19. martā Rīgā, «Sapņu fabrikā», ar koncertu viesosies amerikāņu smagā metāla grupa «Soulfly», kuru pēc aiziešanas no leģendārās apvienības «Sepultura» nodibināja tās solists un līderis Makss Kavalera.

«Soulfly» ar harismātisko brazīliešu izcelsmes solistu Rīgā uzstāsies savā Eiropas turnejā. Mūzikas, it īpaši smagā žanra, lietpratējs Gustavs Terzens šo koncertu uzskata par «Must go!» jeb noteikti apmeklējamu. ««Soulfly» ir ļoti spēcīgs smagās mūzikas projekts, kas līdz mielēm personīgi svarīgs ir grupas dibinātājam un solistam Maksam Kavaleram, jo pēc «Sepultura» izjukšanas līdz ar Kavaleras aiziešanu radās lielais jautājums: kas notiks tālāk? «Sepultura» bija ļoti ieredzēta, un fani bija aizvainoti, līdz ar to nākamajam Kavaleras projektam bija jābūt īpaši spēcīgam,» stāsta Gustavs Terzens. Viņš arī atzīmē: «Koncertos «Soulfly» sniedz īpašu enerģiju, kas, protams, lielā mērā ir solista Kavaleras harismātisma dēļ. «Soulfly» ir smagās mūzikas flagmanis, kas noteikti jāredz, vēl jo vairāk, ja viņi piebrauc pie pašām mājām.»

Fanu cerības netika pieviltas, un «Soulfly» pirmais albums 1997. gadā tika sagaidīts ar ovācijām. Albums ASV ieguva Zelta diska statusu un iekļuva žurnāla «Billboard» veidotajā visvairāk pārdoto albumu topā, kur nokļuva arī pārējie — kopā jau seši — «Soulfly» studijas albumi. Pēc Gustava Terzena vārdiem: «Jau noklausoties pirmās trīs debijas albuma dziesmas, kļuva skaidrs, ka viss ir kartībā, turklāt Kavalera, eksperimentējot ar brazīliešu cilšu mūziku, folku un smago metālu, panāca jaunu, īpašu — nu jau «Soulfly» fanu — kustību. Savukārt pēdējais grupas albums «Conquer» ir pilnveidots — tur saklausāms briedums, jaudīgs vokāls, ar ko Kavalera ir pazīstams visā pasaulē.»

Pirms pabeigt darbu pie «Soulfly» jaunākā albuma «Conquer», Kavalera kopā ar savu brāli Igoru Kavaleru projektā «Cavalera Conspiracy» izdeva albumu «Inflikted». Pēc kopdarba pie «Cavalera Conspiracy» Makss nākamajā ierakstā gribēja parādīt stingrāku, bezkompromisa nostāju, ko arī izdarīja ar «Soulfly». Par «Conquer» Makss saka: «Tas ir albums, kurā es panācu to, ko centos izdarīt jau ilgu laiku.»

Lai smeltos iedvesmu albuma «Conquer» ierakstam Makss Kavalera un grupa devās uz Ēģipti. «Man patīk krustot dažādu tautu kultūras. Citi «Soulfly» albumi bija vairāk Austrumeiropas iedvesmoti, «Sepultura» — ar Brazīlijas garšu, savukārt «Conquer» piepildīta ar iespaidiem par Ēģipti. Mēs apciemojām «Mirušo pilsētu», tā ir kapuvieta pilsētā, kur radinieki turpina dzīvot blakus mirušajiem. Tas bija traki, mežonīgi un šaušalīgi,» atzīst Kavalera. Viņš bilst: «Es nebiju domājis, ka ceļojums uz Kairu tik ļoti ietekmēs albuma noskaņojumu, kā tas ir rezultātā.»

http://www.bilesuserviss.lv

Pirmās 200 stāvbiļetes būs iespējams iegādāties par īpašu cenu — 15 latiem. Stāvbiļetes pamatcena būs 20 latu. Būs biļetes arī sēdvietās balkonā, to cena — 25 lati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu