Rufus Wainwright uzstāsies Tallinā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

24.maijā Tallinā koncertu sniegs kanādiešu izcelsmes mūziķis Rufus Wainwright.

Aprīlī klajā nāca mūziķa sestais studijas albums «All Days Are Nights: Songs For Lulu». Rufus Wainwright ir sacerējis mūziku arī baleta un teātra uzvedumiem, vairākām filmām (piemēram, «Kuprainais kalns», «Mulenrūža», «Šreks» u.c.), kā arī sakomponējis mūziku franču operai.

Mūziķis, kas vairākkārt nodevēts par vienu no savas paaudzes labākajiem dziesminiekiem un nominēts «Grammy» balvai, sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Elton John, David Byrne, «Keane», Sting, Robbie Williams u.c.

Rufus Wainwright spēlē klavieres un ģitāru, koncertos bieži pārmaiņus izmantojot te vienu instrumentu, te otru. Mūziķa vokālu papildina gan atturīga klavierspēle, gan plašs roka instrumentu klāsts, un pat vērienīgs simfoniskais orķestris, veidojot sarežģītu, daudzslāņainu melodiju un harmonijas ar operas noskaņu. Wainwright ir operas fans, kas dievina Šūbertu. Dažas no mūziķa dziesmām tiek raksturotas kā «pop opera» vai «baroka pops». Daudzas kompozīcijās bagātīgi apvienots stīgu un pūšamo instrumentu skanējums, operdziedājumi, regtaima ritmi un silts balss tembrs. Rufus Wainwright jaunākā albuma «All Days Are Nights: Songs For Lulu» dziesmas ir dziļi personiskas un emocionālas.

Biļetes maksā, sākot no Ls 22.50, un nopērkamas «bilesuserviss.lv». Koncerta sākums Nokia koncerthallē Tallinā plkst.19.00, ieeja no plkst.18.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu