Šovakar notiks metāla grupu festivāls «Melnā piektdiena»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šovakar klubā «Melnā piektdiena» notiks kārtējais Latvijas metāla grupu festivāls «Melnā piektdiena», portālu «Apollo» informēja koncertaģentūra «Gothic Productions».

Festivāls notiek jau kopš 1994. gada, un patlaban ir lielākais un vislabāk apmeklētais Latvijas metāla grupu festivāls. To rīko ļoti reti — tikai tajās piektdienās, kas iekrīt 13. datumā.

Festivālā parasti uzstājas labākās pašmāju smagā roka apvienības, kā arī perspektīvas jaunās grupas, kam tiek dota iespēja rādīt savu varēšanu lielākai auditorijai uz «lielās skatuves».

Jau trešo gadu «Melnā piektdiena» notiek pašu izveidotā klubā «Melnā piektdiena» Rīgā, Brīvības gatvē 193c.

Koncertā uzstāsies «Huskvarn», «Disease», «Collide», «The Blackout», «Year Zero», «Trauma Moralis», «Ashes of Dust», «Silent Daniel», kā arī «Consumed» no Daugavpils un «Sacramental» no Rēzeknes.

Šoreiz īpaši gribētu izcelt grupu «Collide». Kolektīvā darbojas puiši vai no visām Latvijas malām — Valmieras, Cēsīm, Ventspils un Aizkraukles. 2008. gadā par grupas vokālistu kļūst Sandis Korps (ex «Brute Chant»), kas ar savu ekstrēmo dziedāšanas manieri neatstāj vairs nekādas šaubas par to, ka «Collide» pilnībā atbilst savam uzstādījumam par agresīvu un spēcīgu skanējumu.

Pagājušajā gadā grupa laida klajā vienu no spēcīgākajiem sava žanra paraugiem Latvijā — albumu «All That Oppress», pie kura darbs tika sākts jau 2007. gada martā. Tas ir ekstrēms thrash metāls. Puiši pieturas pie savām vērtībām un pārliecības — būt tiem, kas viņi ir, un pieteikt karu visam, kas apspiež. Uzdrīkstēšanās un spēks, pārliecinošs vokālais sniegums, tehniski ģitāru rifi, kvalitāte un puišu degsme — patiesa mūzika no sirds neatstāj vienaldzīgu nevienu klausītāju!

Albums guvis gan pašmāju mūzikas apskatnieku atzinību, gan arī augstu novērtēts ārzemju underground mūzikas izdevumos. Zīmīgi, ka grupas ģitārists Aigars Māls savulaik piedalījies populārajā TV šovā «Talantu fabrika».

Koncerta sākums plkst. 19.00, klubs atvērts no plkst. 18.00. Ieeja — Ls 5.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu