Latvijas grupas vienojas performancē «Zaļā 4diena»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nils Vilnis

Februārī sākas koncertu sērija «Zaļā 4diena», kas ik mēnesi piedāvās Latvijas grupu muzikālas performances ar vēstījumu par dabas un civilizācijas līdzsvarotu sadzīvošanu.

Koncertsērija sāksies ar grupas «The Mundane» uzstāšanos 26. februārī kinoteātrī «K. Suns» (ieejas maksa — 3,50 latu). Turpmākie pasākumi paredzēti 26. martā ar mūziķi El Mars, bet 9. aprīlī, kas iekrīt Zaļajā Ceturtdienā pēc baznīcas kalendāra, koncertu sniegs Anete.

Pirmās «Zaļās 4dienas» viesi — grupa «The Mundane», kas pašlaik strādā pie jauna studijas albuma, — vienmēr pauduši pozitīvu attieksmi pret dabu un tās saglabāšanu: «Daba mums signalizē ar lietusgāzēm februārī, izmirstošām sugām, ar to, ka dzeramais ūdens jāpērk veikalā. Cilvēki to redz, taču, ikdienas problēmu pārņemti, nevēlas pievērst tam uzmanību.» «The Mundane» ir sagatavojusi uzmanības vērtu programmu un sola izdzīvot grupas repertuāru vēl nepieredzētā griezumā.

Sabiedrības uzmanības pievēršanai tam, kas notiek dabā, katrā no «Zaļās 4dienas» koncertiem tiks aktualizēta kāda no tēmām, kas skar ekoloģijas jautājumus.

«Zaļās 4dienas» draugi ir Pasaules Dabas fonds, «Mamma Daba» un «Zaļais punkts».

Pasaules Dabas fonds 2009. gada 28. martā plkst. 20.30 rīko akciju «Zemes stunda», kuras laikā katrs aicināts uz vienu stundu izslēgt apgaismojumu, lai simboliski pievērstu uzmanību klimata pārmaiņām un demonstrētu vienotu nostāju Kopenhāgenas ANO galotņu tikšanās dalībniekiem, kuri 2009. gada beigās lems par jaunu globālo vienošanos klimata pārmaiņu jautājumos.

Lai izmēģinātu 28. martā ieplānoto akciju, daži mūziķi piekrita sapulcēties uz stundu parkā un, dzerot tēju, pavadīja laiku sarunās ar Dabas fonda pārstāvi Dārtu Treiju. Dārta pastāstīja: «Klimata pārmaiņas, ko izraisa CO2 izmeši, pašlaik rada lielākos draudus planētai. Vienīgi, mainot visas sabiedrības attieksmi pret CO2 emitējošajiem enerģijas ražošanas veidiem, iespējams mazināt šos draudus.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu