«Lidojumam labvēlīgs laiks» sola patīkamu pārsteigumu visiem vīriešiem

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.L. Studio

Restorāns-bārs «Lidojumam labvēlīgs laiks», kas atrodas Baznīcas ielā 14, aicina pavadīt 20. februāra vakaru vīriešu dienas noskaņās. Par muzikālo atmosfēru rūpēsies DJ meitene Only un etniskās mūzikas grupas «Baraka» vijolniece Inta ar īpaši sagatavotu programmu vīriešiem.

No plkst. 21.00 par dejām rūpēsies Dj ONLY (Zane Buivida). «Dīdžejam Latvijas apstākļos ir jāspēj piemēroties un sajust publiku, jo daudzi dīdžeji spiež uz savu repertuāru un no tā nenovirzās... Cilvēki ir neapmierināti, jo nav jau atnākuši koncertu klausīties,» stāsta Zane.

Zane Buivida savas DJ gaitas sāka «skolotāja» Kārļa Bikšus vadībā. Rīgas klubu publikai vairāk pazīstama pēc rezidencēm klubos «Sarkans», «Public», «PuPu-Lounge», «Zup-zup Lounge», «BBārs», «Light» un visbeidzot šī brīža populārajā klubā - «Coyote FLY». 2008. gada laikā ir iznākuši divi mixi ar DJ ONLY piedalīšanos - «Coyote FLY Aniversary mix» duetā ar Dj Gustavito un «Light Back to Basics» duetā ar Dj SLY.

Latvijā Sarkanās un pēc tam padomju armijas diena, tagad Tēvijas sargu diena (Krievijā un vēl šur tur), bija obligātie svētki visos padomju varas gados un pat vēl pirms okupācijas sākuma – jau 1940. gada 23. februārī Latviešu biedrības namā ticis sarīkots svinīgs akts un mielasts PSRS un Latvijas augstākajai virsniecībai. Tas tādēļ, ka 1939. gadā bija noslēgti PSRS un Baltijas valstu savstarpējās palīdzības līgumi un Latvijā tāpat kā kaimiņvalstīs atradās Sarkanās armijas vienības. Toreiz, kā runā, krievu virsnieki krietni pietempušies, kas mūsu ļaudīm droši vien bija varens pārstei gums – Latvijas armijas virsnieki tolaik bija korektuma etalons. «Iemešanai iemeslu nekad nevar būt par daudz,» tā uzskata daudzi, un piektdien gan jau izmantos arī šo datumu. Līdzsvaram dabā jābūt. Ja esam pamazām 8. martā atsākuši svinēt Sieviešu dienu, kam tāpat izcelsme tāda sarkanīga, vai nevajag arī speciālu dienu vīriešiem, jo stiprajam dzimumam dzīve jau tā grūta un bez maziem prieciņiem nevar?

Etniskās mūzikas grupa «Baraka» vijolniece Inta klausītājiem dod iespēju izjust Austrumu dažādo mūzikas tradīciju skaistumu, ko vienotā veselumā apvieno mūsdienu Eiropas mūzika, kam cauri vijas vijoļu skaņu maigā lirika. Visas kompozīcijas, no vienas puses, pilnībā atbilst Indijas klasiskās mūzikas standartiem, bet, no otras puses – tās ir Rietumu un Austrumu muzikālās domāšanas sintēze. «Baraka» (oriental, ambient, launge,dub) kompozīcijas ir dziļi izjustas dabu idejas, kuru pamatā Indijas ragas. Šoreiz īpaša – jauna programma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu