Liene Šomase vērtēs jaunās zvaigznes

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvien straujāk tuvojas pavasaris un konkursa «Jaunās zvaigznes 2009» atklāšana. Jau 13.martā plkst. 17.00 Liepājas 1. Rokkafejnīcā notiks pirmā atlases kārta, līdz ar to konkurss «Jaunās zvaigznes 2009» būs atklāts. Šogad konkurss tiek veltīts jaunākajai latviešu pop- un rokmūzikai, kas radīta neatkarīgās Latvijas laikā. Liepājas dalībniekus vērtēs Latvijā pazīstami mākslinieki, tādi kā Andris Ērglis, Liene Šomase, mūziķis un kultūras dzīves vadošais cilvēks Valdis Skujiņš un, protams, arī pati konkursa direktore Laila Ilze Purmaliete.

Liene Šomase konkursā «Jaunās zvaigznes» pati ir piedalījusies piecus gadus jau no tā pašiem pirmsākumiem, bet šogad viņa būs žūrijā un izbaudīs konkursu no cita skatu punkta. Liene atzīst: «Tas bija ļoti interesants laiks manā radošajā mūzikas dzīvē. Priecājos, ka Latvijā ir cilvēki, kas domā par jauniešiem un viņu radošo izpaušanos. Olga Rajecka un Laila Ilze Purmaliete bija vienas no pirmajām, kas tik lielā Latvijas mērogā sāka organizēt šādus konkursus. Tā kā pati esmu piedalījusies šajā konkursā, būs grūti kādu vērtēt. Es vienmēr cenšos izvairīties no šī amata, jo man ir grūti sēdēt žūrijā un kritizēt kādu. Es uzskatu, ka, ja jaunieši ir gatavojušies un uzkāpuši uz skatuves, viņi jau ir pelnījuši 10 balles. Piekritu tapēc, ka mēģināšu vienkārši baudīt koncertu, bet, protams, ja būs nepieciešams, izteikšu arī savu viedokli. Tomēr, ja jaunieši būs tiešām sagatavojušies savam priekšnesumam, domāju, ka visiem būs desmitnieki.»

Konkurss norisināsies trijās kārtās - pirmās kārtas labākie dalībnieki tiks izvirzīti uz otro kārtu jeb Novada koncertu. Pirmās atlases kārtas norisināsies Liepājā, Madonā, Tukumā, Rīgā, Ludzā, Valmierā un Salaspilī. Žūrijā piekrituši arī būt Lauris Reiniks, Jānis Stībelis un Māra Upmane. Dalībniekiem, kas izvirzīti uz otro kārtu, jāsagatavo vēl viena dziesma, kas nav izpildīta jau pirmajā kārtā. No otrās kārtas labākie priekšnesumi tiks izvirzīti finālkoncertam, kas notiks 21. maijā Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, kur dalībnieki uzstāsies divās vecuma grupās – bērnu un jauniešu. Fināla koncertu filmēs TV, un konkursa uzvarētāji saņems lieliskas balvas – ceļojumus, datorus, fotosesijas, iespēju mācīties Latvijas Kultūras koledžā budžeta grupā un citas lieliskas balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu