Kantrimūzikas grupa «Sestā jūdze» sniegs koncertu Ventspilī

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klausītāju iecienītā kantrī mūzikas grupa «Sestā jūdze» 20. martā sniegs koncertu Ventspils kultūras centrā.

Ar uzstāšanos Ventspilī «Sestā jūdze» atklās koncertēšanas sezonu Latvijā, bet jau februāra sākumā grupa piedalījās Eiropas lielākajā kantrī mūzikas festivālā- gadatirgū «Country Music Messe 2009», kas kopš 1995. gada tradicionāli notiek Berlīnē. Festivālā tika veidoti kontakti ar Eiropas radiostacijām un, iespējams, sekos arī ielūgumi uz festivāliem ārvalstīs.

Savukārt Latvijā šā gada nozīmīgākais jaunums grupai pašlaik ir 24. februārī pasniegtā «Latvijas mūzikas ierakstu gada balva» nominācijā par «Labāko kantrī mūzikas albumu». «Sestā jūdze» 2008. gadā sadarbībā ar ierakstu kompāniju «Mikrofona ieraksti» izdeva savu otro studijas albumu «Kalendārs», kas guva mūzikas ekspertu atzinību, bet vairākas dziesmas no tā ir iecienītas radiostaciju repertuārā un kļuvušas populāras klausītāju vidū.«Latvijas mūzikas ierakstu gada balva ir nozīmīgākā populārās mūzikas žanru atzinība, ko mūziķi Latvijā var saņemt. Augstāk stāv vienīgi klausītāju mīlestība, kas ideālā variantā dāvā izpirktus koncertus un pārdotus diskus. Esam gandarīti, ka mūsu darbs ir pamanīts un novērtēts,» pēc balvas saņemšanas sacīja grupas līderis un dziesmu mūzikas autors Agris Gedrovičs.

Koncertā Ventspilī skanēs Agra Gedroviča populārākās dziesmas no abiem «Sestās jūdzes» izdotajiem albumiem «Kalendārs» un «Emigrants», kā arī daži ārzemju kantrī mūzikas izpildītāju skaņdarbi. Iespējams, grupas dalībnieki ar kādu dziesmu sniegs ieskatu arī topošajā mūzikas materiālā, ko plānots diskā izdot šogad. Runa ir par zināmā mērā pārdrošu ieceri – aranžēt kantrī mūzikas manierē un ierakstīt maestro Raimonda Paula populāru dziesmu izlasi. Ierakstu kompānija «Mikrofona ieraksti» ir paudusi, ka atbalsta šāda albuma izdošanu.Pēc uzstāšanās Ventspilī «Sestā jūdze» marta beigās plāno sniegt trīs koncertu sēriju Rīgā, Jaunā Rīgas teātra lielajā zālē. Tas būs jauns atklājums kā pašiem grupas mūziķiem, tā arī klausītājiem, jo gan pēdējā albūma, gan iepriekšējo gadu populārākās dziesmas pirmo reizi koncertos tiks izpildītas bez tradicionālajiem elektroinstrumentiem, proti akustiskā versijā. Grupa Rīgā būs redzama un dzirdama arī kopā ar citiem Latvijas populārākajiem dažādu stilu mūziķiem Latvijas Radio 2 dziesmu salidojumā, kas 28. martā notiks «Arēnā «Rīga»».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu