Rīgā atgriezīsies deviņdesmitie

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar vērienīgu šovu grupu «Ace of Base», Dr. Alban, «2 Unlimited», «Culture Beat» un «Haddaway» izpildījumā 20. martā plkst. 20.00 «Arēnu «Rīga»» pārņems deviņdesmito gadu pasaules topu grāvēji.

«Back 2 the 90’s» jeb «Atpakaļ deviņdesmitajos» — šādi tematiskie šovi pasaulē kļūst arvien populārāki. Un Latvija nav izņēmums. Mūzika, ar kuru mēs uzaugām vai pārdzīvojām pirmos romantiskos brīžus, parasti saistās ar pozitīvām emocijām, jutekliskumu un gaišām atmiņām.

«Ace of Base», Dr. Alban, «2 Unlimited», «Culture Beat» un «Haddaway» pārstāv Eiropā deviņdesmitajos gados populāru deju mūzikas žanru Euro-dance, kas radies no House, hiphopa un Hi-NRG mūzikas stiliem. Šā mūzikas žanra raksturīgākās iezīmes ir deviņdesmitajos gados tik populārais sintezatora pavadījums, vienkārši piedziedājumi, lipīgas melodijas un skaidrs ritms.

Lielākie pārsteigumi šova «Back to the 90’s» laikā gaidāmi no grupas «Ace of Base», kas pēc vairāku gadu klusēšanas atkal sevi piesaka pasaulei ar jauniem projektiem, svaigām dziesmām, neredzētu šovu. Bet, protams, ne bez visiem labi zināmiem «Happy Nation», «All that She Wants», «Wheel of Fortune».

«Ace of Base» jaunais albums, kas drīzumā nāks klajā, ir bijis par iemeslu, kādēļ šovs «Back 2 the 90’s» tika pārcelts no pērnā gada 21. novembra uz šā gada 20. martu. Grupai iepriekšējā programma bija novecojusi, bet jaunā vēl nebija noslīpēta.

Pasākuma rīkotāji vēlreiz atvainojas par izmaiņām un atgādina, ka visas rudenī iegādātās biļetes ir derīgas uz 20. marta koncertu.

Dr. Alban vislabāk atceramies pēc ritmiskām kompozīcijām «It’s My life», «Sing Hallelujah» un duetā ar dziedātāju Melissa radīto «Habibi». Šova laikā uz «Arēnas «Rīga»» skatuves dzirdēsim arī viņa jaunāko darbu, kas tapis ar mūziķi Haddaway, — «I Love 90’s». Pēdējais pasaules slavu ieguva ar hitu «What is Love», kas vairākkārt izmantots reklāmās, TV pārraidēs un seriālos.

«2 Unlimited» kopumā pieder 16 hiti, arī «Get Ready for This», «Twilight Zone», «No Limit» un «Tribal Dance». Pašlaik pasaulē pārdoti vairāk nekā 18 miljoni šīs grupas ierakstu. Tāpat kā visi iepriekš minētie mūziķu kolektīvi, arī «Culture Beat» turpina rosīties radošajā mūzikas lauciņā. Atpazīstamākie šo grupu singli ir «Mr. Vain», «Inside Out», «Metamorphosis» un «Insanity».

Koncertšova «Back 2 the 90’s» biļetes (no 15 līdz 40 latiem) nopērkamas visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās, kā arī «Statoil» degvielas uzpildes stacijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu