Latvijā pirmo reizi notiks perkusionistu festivāls

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Marta beigās pirmo reizi Latvijā, Rīgā, deju studijas «Dzirnas» telpās (Brīvības gatvē 224, 5. korpusā) notiks perkusionistu festivāls, ko piedāvā Nils Īle un etnoperkusiju grupa «Afroambient».

Festivāla programmā skanēs gan akadēmiskā perkusionistu mūzika, gan etnoperkusionistu priekšnesumi. Biļetes var iegādāties biļešu tirdzniecības portālā «Bezrindas.lv», biļešu cena — 4 lati, biļešu skaits ierobežots!

Festivālā piedalīsies mūziķi Reinis Sējāns, Matīss Akuraters, Edgars Saksons, Alekss Jalaņeckis, Artjoms Vesna, kā arī perkusionisti no Brazīlijas un Itālijas. Festivālā uzstāsies arī muzikālās apvienības: grupa «Auļi», grupas «Afroambient», «Baraka» un «Pulsa efekts».

Festivāls tiek veidots ar mērķi apzināt gan etnoperkusionistus, gan akadēmiskos perkusionistus Latvijā un sapulcināt vienkopus kopīgā pasākumā. Festivāla programma solās būt daudzveidīga, jo mākslinieki uzstāsies ar sev raksturīgu un individuāli sagatavotu priekšnesumu.

Ideja par festivālu pieder mūziķim Nilam Īlem, kas jau vairākus gadus Latvijā popularizē entoperkusiju mūziku un skolo jaunos talantus, vadot meistarklases ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. Pirmā etnoperkusiju grupa Latvijā «Afroambient» apvieno Nila Īles perkusiju studijas «Kanisaifa» audzēkņus. Grupa ar panākumiem uzstājusies Maskavas perkusionistu konkursā «Barabani mira», iegūstot pirmo vietu, kā arī saņēmusi uzaicinājumus uzstāties Grieķijā, kopā ar deju studiju «Dzirnas». Jaunie mākslinieki pašlaik strādā pie studijas albuma sagatavošanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu