Annija Lenoksa izdod labāko dziesmu izlasi

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No šīs nedēļas Latvijā nopērkama «Sony BMG» izdotā britu dziedātājas un dziesmu autores Annijas Lenoksas labāko dziesmu izlase «The Annie Lennox Collection».

«The Annie Lennox Collection» ir dziedātājas pirmā labāko dziesmu izlase. Tajā ietvertas 14 dziesmas, kas tapušas dziedātājas 16 gadu ilgās solokarjeras laikā un sākotnēji izdotas albumos «Diva» (1992), «Medusa» (1995), «Bare» (2003) un «Songs of Mass Destruction» (2007).

Izlasē iekļautas tādas nu jau par mūsdienu soulmūzikas klasiku kļuvušas dziesmas kā «Why», «Walking On Broken Glass» un «Grammy» balvas laureāte «No More I Love You's».

Albumā dzirdami arī divi jauni dziesmu ieraksti — «Pattern Of My Life» (kaverversija grupas «Keane» dziesmai «Closer Now») un «Shining Light» (kaverversija īru rokgrupas «Ash» dziesmai), kas izvēlēts kā albumu pavadošais singls un kam tapis arī videoklips — tajā dziedātāja redzama iejūtamies grupas mūziķu lomās. Šo «Ash» dziesmu Lenoksa atklāja 2001. gadā, kad tā ieguva «Ivor Novello» balvu.

Izlasē dzirdama arī dziesma «Sing», tituldziesma Lenoksas kampaņai pret AIDS. Par savām labdarības aktivitātēm dziedātāja saņēmusi neskaitāmus apbalvojumus, arī Sarkanā Krusta gada balvu.

Albuma bukletā iekļauti visu dziesmu vārdi un dziedātājas fotogrāfiju kolāža no dažādiem karjeras posmiem. Albuma vāka fotogrāfijas autors — Braiens Adams.

Shining Light

Albums pieejams arī limitētas tirāžas versijā, kurā iekļauts bonusa CD un DVD. Šeit atrodamas tādas dziesmas kā «Oskara» balvas laureāte «Into The West» (no kinofilmas «Lord Of The Rings: The Return Of The King»), kaverversija Džonijas Mičelas dziesmai «Ladies of the Canyon», Džimija Klifa klasiskais skaņdarbs «Many Rivers To Cross», kaverversija Bjorkas dziesmai «Mama», duets ar Alīšu Kīzu — kaverversija «REM» dziesmai «Everybody Hurts» (no labdarības koncerta «Keep A Child Alive») un Lenoksas interpretācija par Kola Portera standartu «Ev’ry Time We Say Goodbye».

Savas 27 gadus ilgās muzikālās karjeras laikā, būdama gan leģendārās grupas «Eurythmics» dalībniece, gan solomāksliniece, Annija Lenoksa pārdevusi 78 miljonus albumu un saņēmusi četras «Grammy» balvas, vienpadsmit Britu balvas, kā arī «Oskara» un «Golden Globe» balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu