Kriss Kornels pārsteidz jaunajā albumā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Leģendārais grupu «Soundgarden» un «Audioslave» līderis Kriss Kornels mūzikas izdevniecības «Universal Music» apgādā klajā laidis savu jaunāko albumu «Scream», ko producējis hiphopa moguls Timbaland.

Jaunais albums iezīmē ievērojamas stilistiskas pārmaiņas gan Kornela, gan Timbaland daiļradē. Kriss Kornels ir pirmais rokmūziķis, kurš strādājis ar Timbaland. Paredzams, ka šis piemērs rādīs ceļu jauniem, drosmīgiem sadarbības modeļiem starp dažādiem mūzikas žanriem.

Albuma skanējums tiek raksturots ar vārdiem «tumšs» un «pilns neatrisināmu mīklu». Žurnāls «Billboard» jauno albumu pielīdzinājis «Gnarls Barkley» veikumam un teicis: «Tā noteikti nav Kornela iepriekšējo grupu izpildītā ģitārmūzika.» Pats Kornels savu albumu salīdzina ar «Pink Floyd» konceptalbumu «The Dark Side Of The Moon» un «Queen» «A Night At The Opera».

Kā albuma pirmais singls izvēlēta dziesma «Part Of Me», kuras videoklipā redzams arī ukraiņu bokseris Vladimirs Kļičko.

Savas karjeras laikā Kornels izdevis 14 albumus, par dziesmām «Black Hole Sun» un «Spoonman» saņēmis «Grammy» balvu. Mūziķis daudz rakstījis filmām («Great Expectations», «Mission Impossible II» u. c.) un ir pirmais amerikāņu dziedātājs, kurš sarakstījis un izpildījis Džeimsa Bonda filmas tituldziesmu («Casino Royale»). Iepriekšējā soloalbumā Kornela interpretācija par Maikla Džeksona deju klasiku «Billie Jean» izraisīja ažiotāžu visā pasaulē, un to vēlāk izpildīja arī talantu konkursu «American Idol» un «X Factor» dalībnieki.

Krisa Kornela grupa «Soundgarden» astoņdesmitajos gados kļuva par grunge mūzikas pionieriem. No 1984. līdz 1997. gadam «Soundgarden» izdeva trīs albumus: «Badmotorfinger», «Superunknown» un «Down are the Upside». 1990. gadā Kornels izveidoja grupu «Temple Of The Dog», kas izdeva tikai vienu albumu, un tās pārējie dalībnieki kļuva populāri kā grupa «Pearl Jam».

Chris Cornell - Scream

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu