Rīgā svinēs spāņu pavasara svētkus

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

25. aprīlī pulksten 15.00 un 18.00 neatkarīgajā teātrī «Skatuve» gaidāms patiesi iedvesmojošs un saulains notikums — koncerts «Feria de Abril» jeb pavasara svētki spāņu noskaņā.

«Feria de Abril» — tā sauc arī pavasara svētkus, kas ik gadu notiek Spānijas provincē Andalūzijā. Tā ir karstasinīga mūzika, flamenko dejas, vaļsirdīgas sarunas — tātad spāņu kultūra vispazīstamākajās tās izpausmēs.

Teātrī «Skatuve» svētku programmu veidos flamenko deju kluba «Duende» dejotājas ar flamenko dejai raksturīgajiem košajiem tērpiem un aksesuāriem: cepurēm, vēdekļiem un kastaņetēm. Īpašu Andalūzijas gaisotni radīs mūzikas grupa «Los Daugavas Nens», kuras sastāvā ir arī spāņu mūziķi.

«Duende» dejotājas svētku koncertam sagatavojušas arī kādu īpašu pārsteigumu ar Raimonda Paula populārākajām dziesmām. Izrādās, arī maestro darbos ir motīvi, kas atgādina temperamentīgos spāņu ritmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu