Ginta Ēķe piedāvā Zigmara Liepiņa dziesmu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinot pērn veiksmīgi aizsākto sadarbību ar komponistu Zigmaru Liepiņu, dziedātāja Ginta Ēķe ieskaņojusi otro šā komponista solodziesmu — «Spēlē vēl».

Pirmo reizi dziesma «Spēlē vēl», kuras teksta autors ir Kaspars Dimiters, tika atskaņota 1980. gadā — tolaik to izpildīja Imants Vanzovičs un grupa «Modo». Dziesmas jaunās versijas orķestrāciju veidojis Kristaps Krievkalns, un tās ierakstā piedalījusies virkne Latvijā pazīstamu mūziķu: Ēriks Upenieks (solo ģitāra), Pēteris Liepiņš (basģitāra), Gundars Lintiņš (bungas), Zintis Žvarts (saksofons), Uldis Ziediņš (trombons), Sandis Skeranskis (trompete) un Kristaps Krievkalns (taustiņi). Savukārt piebalsis šajā dziesmā iedziedājušas jaunās meiteņu grupas «Amurrr» dalībnieces Lība Ēce, Laura Tjuniņa, Madara Rubene un Rūta Dūduma, ar kurām Gintas Ēķes sadarbība aizsākās «Eirovīzijas» dziesmu konkursā.

Gintas Ēķes debijas singls — dziesma «Dzirdi» — pēc komponista Zigmara Liepiņa ierosmes tika ieskaņota 2008. gadā pēc Gintas dalības LNT šovā «Zvaigžņu lietus», kurā jaunā dziedātāja iemantoja plašu publikas mīlestību. Pērnā gada rudenī Gintai arī tika uzticēta loma Zigmara Liepiņa koncertuzvedumā «Kapteiņa stāsti», kas Latvijas valsts 90. dzimšanas dienas priekšvakarā tika rādīts Liepājas Olimpiskajā centrā.

Pašlaik Ginta aktīvi strādā pie sava soloalbuma, bet viņas jaunākā dziesma «Spēlē vēl» jau ir pieejama lejuplādēšanai mūzikas veikalos «Doremi.lv» un «Platformamusic.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu