«Leningrad» dzimšanas dienai pārsteigumu sola «Tesa» un Edgars Rubenis

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Īpašu dāvanu — kopīgu uzstāšanos — par godu kafejnīcas «Leningrad» dzimšanas dienai gatavo eksperimentālās smagās mūzikas grupa «Tesa» un ģitārists Edgars Rubenis.

Rīdzinieku trio «Tesa» sniegumā ko pazīstamu visātrāk saklausīs tie, kam tuva avangarda metāla klasiķu amerikāņu «ISIS» vēlīnā daiļrade vai stila radinieku zviedru «Cult of Luna» veikums. Taču pašmāju trio vairāk nekā trīs pastāvēšanas gados apliecinājis oriģinalitāti, ar kādu savā mūzikā savij hārdkora enerģiju un postroka apcerīgumu.

«Tesa» muzikālās izteiksmes formas svaigums un emociju dziļums pratis radīt noturīgu interesi gan klausītājos daudzviet Eiropā (šā gada sākumā kolektīvs, piemēram, atgriezās no koncertceļojuma pa Baltkrieviju, Ukrainu un Poliju), gan plašā eksperimentālās smagās mūzikas cienītāju lokā Latvijā.

Pēdējo skaitā ir arī Edgars Rubenis — tagad pazīstams kā britpopa iedvesmotās grupas «Mofo» un psihedēliskā rokdueta «Mona de Bo» dalībnieks, bet savulaik uz lielās skatuves sevi pieteicis kā meistarīgs blūza ģitārists grupā «Driving South», 1999. gadā festivālā «Sinepes un medus» iegūdams labākā mūziķa balvu savā kategorijā un 2001. gada «Liepājas dzintarā» plūcot «Grand Prix» laurus.

Pagājušajā gadā viņš piekrita «Tesas» uzaicinājumam kopīgi uzstāties nepieradinātās mūzikas festivālā «Skaņu mežs». «Četru priekšnesumā mūzika ir tik daudzslāņaina, piesātināta un stila robežās arī smaga, cik vien iespējams,» Edgars nenoliedz — no klausītājiem bijis patīkami dzirdēt, ka vienlīdz veiksmīga šķitusi gan četrotnes kopīgā uzstāšanās «Skaņu mežā», gan pēc tam — akustiskākā versijā — kafejnīcā «Leningrad». «Tāda sajūta bija arī mums pašiem,» viņš piebilst.

Gaidāmajā koncertā no iepriekšējās programmas gan būšot palicis varbūt vien pāris tēmu, jo liela loma «Tesas» priekšnesumos ir improvizācijai.

Plānotajā norises vietā izvērtējot visus tehniskos «par» un «pret», kafejnīcas dzimšanas dienas svinību darba grupa izšķīrusies par korekcijām svētku programmā. Dzejas lasījumu un akustiskās muzicēšanas vietu nolemts pārcelt uz ierastajām «Leningrad» telpām un norises laiku — uz 28. martu — tieši nedēļu pēc koncerta Dzelzceļa muzejā, tādējādi svinības pagarinot.

Jau ziņots, ka kafejnīcas svētkos, kas Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā 21. martā sāksies pulksten 17, muzicēs somu grupas «Foto» un «Folke Westside» un pašmāju grupas un mūziķi: «Linga», «Tumors», Goran Gora, «Voiceks Voiska», «Kuchenbeat», «Kriegopfer», «9Horizon», «Crowd», «Riga Metro», «Apēdājs», «V.I.P.P. Basbočka», Egons Kronbergs, Kristīne un Edgars Kārkli un Zaķis.

http://www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu