Kantrimūzikas grupa «Sestā jūdze» uzstāsies Jaunajā Rīgas teātrī

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Sestā jūdze» marta beigās sniegs trīs koncertus Rīgā, Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē.

Tas būs jauns atklājums kā pašiem grupas mūziķiem, tā arī klausītājiem, jo gan pēdējā 2008. gadā izdotā albuma «Kalendārs», par ko grupa saņēma «Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu» nominācijā «Labākais kantrimūzikas albums», gan iepriekšējo gadu populārākās dziesmas pirmo reizi koncertos tiks izpildītas bez tradicionālajiem elektroinstrumentiem, bet gan akustiskā versijā.

«Gribējās uzspēlēt Rīgas iedzīvotājiem dzīvu kantrimūziku, kas citādi rīdziniekus lielākoties sasniedz tikai caur radio un televīziju, un Jaunā Rīgas teātra ļaudis bija pretimnākoši. Taču teātra zālei ir savdabīga akustika un īpaša aura, kas, mūsuprāt, prasa arī īpašu pieeju mūzikas pasniegšanai. Tāpēc izvēlējāmies spēlēt bez elektroinstrumentiem un jaudīgas skaņu pastiprinošās tehnikas. Akustiskie koncerti ir jauns izaicinājums mums pašiem, un ceram, ka arī klausītāji gūs svaigas atklāsmes par kantrimūzikas pievilcību, klausoties dziesmas neierastā izpildījumā,» saka grupas līderis Agris Gedrovičs.

Koncertos Jaunajā Rīgas teātrī 26., 27. un 28. martā skanēs Agra Gedroviča sarakstītās dziesmas no abiem «Sestās jūdzes» izdotajiem albumiem «Kalendārs» un «Emigrants», kā arī grupas dalībnieki sniegs ieskatu topošajā mūzikas materiālā, ko plānots diskā izdot šogad. Runa ir par zināmā mērā pārdrošu ieceri — aranžēt kantrimūzikas manierē un ierakstīt maestro Raimonda Paula populāru dziesmu izlasi. Ierakstu kompānija «Mikrofona ieraksti» ir paudusi, ka atbalsta šāda albuma izdošanu.

Koncertā bez «Sestās jūdzes» pamatsastāva mūziķiem — Agra Gedroviča, Modra Miķelsona, Jāņa Misiņa, Gata Leita un Alda Strazdiņa — piedalīsies arī steel ģitārists Vīgants Murelis. Steel ģitāra ir rets instruments ar īpašu un bagātīgu skanējumu, kas, muzicējot akustiskā manierē, dod dziesmām daudzkrāsainu noskaņu. Vīgants Murelis piedalījās arī albuma «Kalendārs» ierakstā.

Dziesmu aranžējumus akustiskajās versijās veidojis «Sestās jūdzes» vadošais ģitārists Jānis Misiņš. Viņš arī galvenokārt ir Raimonda Paula dziesmu aranžētājs kantristilā.

http://www.biletes.1188.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu