«Apocalyptica» atgriežas Rīgā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

14. aprīlī «Arēnu «Rīga»» no jauna satricinās unikālās čellu rokgrupas «Apocalyptica» koncerts. Somu kulta grupa Rīgā solās spēlēt gan savas par klasiku kļuvušās kompozīcijas no «Metallica», «Sepultura» un citu smagās mūzikas monstru dziesmu kaverversiju klāsta, gan lielākos pašradītos grāvējus, gan arī ļaus ielūkoties savā jaunajā albumā, kas iznāks tikai 2010. gadā!

Latvijā grupas «Apocalyptica» stāsts ir labi zināms — četri čellisti, Helsinku Sibeliusa Mūzikas akadēmijas studenti, šad tad mēdza eksperimentēt ar saviem visnotaļ klasiskajiem mūzikas instrumentiem, mēģinot ar tiem spēlēt grupas «Metallica» skaņdarbus. Izdevās labi. Sākumā puiši darbojās tikai savam priekam, līdz 1995. gadā kādā no Helsinku klubiem jaunajai grupai tika piedāvāts noslēgt līgumu par pirmā albuma izdošanu. Patlaban «Apocalyptica» no mazpazīstamas čellistu apvienības, kas spēlē savu elku dziesmu kaverversijas, pati kļuvusi par ikonu pasaules mūzikas vēsturē un vienu no neparastākajām smagās mūzikas grupām, kas pārkāpusi šķietami nepārvaramo bezdibeni starp Edvardu Grīgu un «Sepultura», starp klasisko mūziku un smago metālu. Kaverversijas palikušas otrajā plānā, un «Apocalyptica» puiši ir pierādījuši, ka spēj radīt paši, turklāt nebūt ne sliktāk kā «Metallica» un citas pasaules mēroga zvaigznes. Īpaši spēcīgi ir grupas koncerti. Vairāki mūzikas kritiķi atzīmējuši, ka «Apolcalyptica» ar savu nevaldāmo enerģiju padara publiku traku jau pirmajās uzstāšanās sekundēs. Elpu aizraujošais mūzikas vilnis noplok tikai uz brīdi, lai no jauna pārņemtu visus un uznestu nesalīdzināmu izjūtu augstumos.

Grupas «Apocalyptica» sastāvā pašlaik ir četri dalībnieki — profesionāli čellisti Eika Topinens, Pāvo Lotjonens un Pertu Kivilakso, kā arī bundzinieks Miko Sirens.

Sākot ar piekto studijas albumu, «Apocalyptica» sadarbojas arī ar ietekmīgiem viesmāksliniekiem. Grupas kompozīcijām savu īpašo skanējumu piešķīrušas tādas zvaigznes kā Ville Valo («HIM»), Tils Lindemans («Rammstein»), Sandra Nasika («Guano Apes»), Korijs Teilors («Slipknot», «Stone Sour»), Makss Kavalera («Soulfly»), Deivs Lombardo («Slayer») un vairāki citi.

Grupas jaunākais singls «I Don't Care», kurā dzirdama «Three Days Grace» līdera Ādama Gontjē balss, iznācis 2008. gada rudenī un sasniedzis atzīstamus panākumus rokmūzikas topos. Paralēli grupa strādā arī pie jaunā albuma, kura izdošana paredzēta nākamgad, kā arī dodas koncertturnejās un spēlē rokmūzikas festivālos dažādās valstīs.

Paredzams, ka koncertā Rīgā, kuras publiku grupas dalībnieki arvien atceras ar lielu prieku un labpatiku, izskanēs ne tikai lielākie grupas hiti, bet arī pavisam jauns un līdz šim nedzirdēts materiāls no nākamgad gaidāmā albuma.

http://www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu