Foto: Sveikt Paulu ierodas viņa iemīļotie mūziķi

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jau vēstījām, ka izdota Maestro Raimonda Paula un dziesmu vārdu autora Guntara Rača kopīgi sarakstītā 100 dziesmu nošu grāmata. Par godu šim notikumam restorānā «BIBLIOTĒKA No 1» notika prezentācijas pasākums, kur sveikt abus grāmatas autorus ieradās virkne Maestro iemīļotu mūziķu.

Grāmatnīcās pieejama Latvijas pazīstamākā populārās mūzikas autora Raimonda Paula un dziesmu tekstu autora Guntara Rača kopīgi sarakstītā 100 dziesmu nošu grāmata. Jaunajā izdevumā atrodamas dziesmas, kuras pazīstamas darījušas tādi izpildītāji kā Marija Naumova, Laima Vaikule, Normunds Rutulis, Ance Krauze, Liene Šomase, Harijs Spanovskis, Antra Stafecka, Andris Ērglis, Jānis Paukštello, Dzeguzīte un daudzi citi.

Nošu izdevumā iekļautas visas pazīstamākās dziesmas, kā arī vairākas vēl nepublicētas dziesmas, kuru ieraksti plānoti tikai šajā pavasarī. Pazīstamākās dziesmas: «Par to»(Raudāja māte), «Kūko, kūko, dzeguzīte», «Anniņa vanniņā», «Baltā dziesma», «Dziesma par meklēšanu», «Rasa», «Šūpoles», «Nekur nav tik labi kā mājās», «Lecam pa vecam», «Cāļus skaita rudenī», «Mīlas balāde», «Ne silts, ne auksts», «Mēs jau sen to bijām pelnījuši», «Piena ceļš», «Zvani un sveces».

Kā norāda «Micrec», šīs dziesmas jau ilgus gadus dzied bērnu ansambļi, solisti, kori, grupas. Tās ir pieprasītas dejās un koncertos, tās ir izdotas daudzos dziesmu albumos un atskaņotas radio, bet nekad agrāk tās vienkopus nav bijušas pieejamas nošu izdevumā.

Vairākas no izdevumā iekļautajām dziesmām ir bijušas starp pašām visspēlētākajām dziesmām radiostacijās, plūkušas laurus «Muzikālajā bankā», saņēmušas «Mūzikas ierakstu gada balvas» un «Autortiesību bezgalības» apbalvojumus kā populārākās un Latvijā visvairāk pieprasītās dziesmas.

Ideja par šādas nošu grāmatas izdošanu pieder Maestro Raimondam Paulam un viņš pats arī veicis dziesmu atlasi.

Grāmatu būs iespējams pasūtīt arī interneta vietnē «www.micrec.lv».

Nošu grāmata tapusi kā otrais izdevums latviešu populārās mūzikas autoru nošu grāmatu sērijā, kuru izdevniecība «MicRec» aizsāka ar komponista un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa 50 dziesmu nošu grāmatas izdošanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu