Izdota unikāla CD izlase bērniem un viņu vecākiem — «Pasakainās dziesmas»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī ir patiešām unikāla un Latvijā vēl nebijusi dziesmu izlase, kurā apkopotas dziesmas no labākajiem Latvijā tapušajiem radio pasaku iestudējumiem. Dziesmu izlasē «Pasakainās dziesmas» iekļauti Latvijas Radio arhīvos glabāto dziesmu oriģinālie ieraksti, kas vēl nekad agrāk nav tikuši apkopoti vienkopus.

Izlasē dzirdamas Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Ungara Savicka, Arvīda Žilinska un Elgas Īgenbergas nu jau par leģendārām kļuvušās melodijas, kuras izpilda Vera Singajevska, Dagmāra Kupce, Edgars Zveja, Uldis Dumpis, Harijs Misiņš, Mirdza Zīvere, Leonīds Grabovskis, Jānis Kaijaks un daudzi citi!

Šī izlase vecākiem liks pakavēties jaukās bērnības atmiņās, bet viņu bērniem būs kā jauks un mīļš muzikāls atklājums. Izlase paredzēta kā lielajiem, tā mazajiem bērniem. Tajā iekļautas populārākās dziesmas no radio pasaku iestudējumiem par Pauku un Šmauku, Karlsonu, Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem, Emīlu un Berlīnes zēniem, Vinniju Pūku, Brēmenes muzikantiem, Pifu, Velniņiem, Maksu un Moricu! Izlasē apkopotas 34 dziesmas, starp kurām arī «Beķer cepti kliņģerīši» no raidlugas Makss un Morics, «Rabarberu rausis» un «Ja lācis būtu bite» no Vinnija Pūka un «Mēs divi zaķi esam» no Pauka un Šmauka!

Albuma noformējumā izmantoti mākslinieces Agijas Stakas zīmējumi. Bukletā atrodami arī populārāko izlases dziesmu teksti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu