Klajā nāk Tarantīno jaunās filmas mūzikas albums

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūzikas izdevniecības «Warner Bros. Records» apgādā 19. augustā klajā nāks kulta režisora Kventina Tarantīno jaunākās filmas «Bēdīgi slavenie mērgļi» («Inglorious Basterds») mūzikas izlase.

Albums iznāk īsi pirms filmas pasaules (arī Latvijas) pirmizrādes 21. augustā. Albumā iekļautas paša režisora izvēlētas raritātes, tostarp līdz šim neizdots muzikālais materiāls.

Kā parāda eklektiskie filmas «Pulp Fiction» un «Kill Bill» skaņu celiņi, Tarantīno ir liels mūzikas cienītājs un muzikālo noformējumu uzskata par līdzvērtīgu savu filmu galvenajām lomām.

Tarantīno ilggadējā muzikālā direktore Mērija Ramosa atklāj: «Filmas mūzikas albumā atradīsiet daudzus apslēptos dārgumus — dziesmas, kas pat neatrodas ierakstu kompāniju plauktos. Iekļautas arī dziesmas no nacistiskās Vācijas laika komēdijām un skaņdarbi, kas skrupulozi piemeklēti no filmām, par kurām lielākā daļa neko nebūs dzirdējusi, bet nekavējoties vēlēsies atrast tuvējā nomas punktā!»

Filmas mūzikas izlasē iekļautas tādas dziesmas kā ukraiņu komponista Dmitrija Tjomkina skaņdarbs «The Green Leaves of Summer» no 1960. gada filmas «The Alamo», amerikāņu soulmūziķa Billija Prestona «Slaughter», zviedru aktrises Zāras Leanderes «Davon Geht Die Welt Nicht Unter» no filmas «Die grosse Liebe», amerikāņu aktrises Džūnas Havokas «The Man With The Big Sombrero», angļu izcelsmes vācu aktrises Lilianas Hārvijas «Ich wollt ich wär ein Huhn», Deivida Bovija «Cat People» no tāda paša nosaukuma 1982. gada filmas un citi skaņdarbi.

Albumā ietverti arī vairāki leģendārā itāliešu filmu komponista Ennio Morikones skaņdarbi no filmas «The Big Gundown», «The Return Of Ringo», «Il Mercenario», «The Battle Of Algiers», «Death Rides A Horse», «Revolver» un «Allonsanfan», amerikāņu komponista Čārlza Bernšteina skaņdarbi no filmas «White Lightning» un «The Entity» un argentīniešu komponista Lalo Šifrina skaņdarbs no filmas «Kelly’s Heroes».

Filma «Inglorious Basterds» tika izrādīta šā gada Kannu kinofestivālā, kur Kristofs Valcs ieguva labākā aktiera balvu.

Filmas darbība norisinās pirmajā vācu okupācijas gadā Francijā, kur Šosanna Dreifusa (jaunā franču aktrise Melānija Lorona) ir aculieciniece tam, kā nacistu pulkvedis Hanss Landa (Kristofs Valcs) nogalina viņas ģimeni. Šosannai par mata tiesu izdodas izglābties un aizbēgt uz Parīzi, kur viņa pieņem jaunu identitāti kā kinoteātra īpašniece un operatore. Tajā pašā laikā citviet Eiropā leitnants Aldo Reins (Breds Pits) organizē ebreju un amerikāņu kareivjus, lai atriebtos ienaidniekam. Vēlāk nacistiem pazīstami kā «mērgļi» jeb angliski «basterds», šī komanda apvieno spēkus ar vācu aktrisi, slepeno aģenti Bridžetu fon Hammersmarku (Diāna Krīgere), lai gāztu Trešā reiha vadoņus. Galveno varoņu likteņi krustojas Šosannas kinoteātrī, kur viņa gatavo savu atriebību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu