Ekscentriskā apvienība «CocoRosie» uz skatuves Rīgā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

30.jūlijā koncertzālē «Palladium» pirmo reizi Baltijā uzstāsies «CocoRosie» - viena no šī brīža aizraujošākajām un populārākajām pasaules artpopa un frīkfolka apvienībām no ASV. Biļetes uz koncertu nopērkamas no piektdienas, 31. maija «palladium.lv» un visās «Biļešu Serviss» kasēs. Biļetes cena sākot no LVL 24.

Tikai «Palladium» un «Positivus» reģistrētajiem lietotājiem biļetes būs pieejams jau no ceturtdienas 30. maija, plkst. 10:00. Biļetes cena – LVL 19.

Ekscentriskā kulta grupa «CocoRosie» ir māsu Biankas (Bianca) un Sjerras Kasadiju (Sierra Casady) izveidots duets, kura nosaukums radies no māsu bērnības iesaukām Coco un Rosie. Bieži pielīdzinātas Bjorkai (Björk) un Keitai Bušai (Kate Bush), «CocoRosie» mūzika tiek raksturota kā teju neierobežots fantāzijas lidojums. Savā daiļradē māsas Kasadijas iekļauj popa, folka, elektronikas, hiphopa, afrobītu, regeja un opermūzikas elementus - kopā veidojot unikālu un neatkārtojumu muzikālu baudījumu.

«CocoRosie» savu debiju pieteica 2004. gadā ar albumu «La Maison De Mon Rêve», kas tika ierakstīts Sjerras toreizējā Parīzes dzīvokļa vannasistabā. Tam sekoja «Noah's Ark» (2005), «The Adventures of Ghosthorse and Stillborn»(2007) un «Grey Oceans» (2010) – desmitiem tūkstoši pārdoti albumu eksemplāri, kas viens pēc otra nostiprināja grupas kulta statusu. 27. maijā iznācis grupas jaunākais albums «Tales of a Grass Widow» (2013), kuru līdz-producējis slavenais Islandiešu komponists un Feistas (Feist) un Keitas Nešas (Kate Nash) albumu producents Valgīrs Sigurdsons (Valgeir Sigurðsson).

Grupas maģiskais skanējums radies, apvienojot Sjerras operdziedātājas sapņaino vokālu ar Bjankas daudzpusīgajām perkusijām, vokālo sniegumu un pat repu. Sākotnējais duets, jau vairākus gadus koncertē kopā ar basistu, taustiņinstrumentālistu un bītbokseri, gan ierakstos, gan koncertos izmantojot arfu, ģitāru, dažādus eksotiskus instrumentus un perkusijas, kas mūziķu daiļradei piedod pasaulīgu un sapņainu noskaņu.

Pēdējās «CocoRosie» koncertūres ir lielākoties bijušas izpārdotas, kuros grupa rada apzinātu, perfektu haosu, meistarīgi manipulējot ar house, hiphopa un drum'n'bass bītiem, neparastiem skatuves tēliem, vokāliem, dažādiem mūzikas instrumentiem un krāšņiem skatuves apģērbiem. Katra māsu Kasadiju performance ir notikums.

  • Biļetes uz koncertu nopērkamas no piektdienas, 31. maija «palladium.lv» un visās «Biļešu Serviss» kasēs.
  • Biļetes cena sākot no LVL 24.
  • Tikai «Palladium» un «Positivus» reģistrētajiem lietotājiem biļetes būs pieejams jau no ceturtdienas 30. maija, plkst. 10:00. Biļetes cena – LVL 19.

Papildus informācija: «palladium.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu