Rīgā koncertēs «Buena Vista Social Club» zvaigzne Omāra Portuondo

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

27. aprīlī Rīgas Kongresu namā būs vienreizēja tikšanās ar leģendāro kubiešu mūzikas projekta «Buena Vista Social Club» dīvu un lielisku izpildītāju un dejotāju vairāk nekā pusgadsimta garumā — Omāru Portuondo.

Omāra Portuondo novembra sākumā saņēma «Latin Grammy» par savu pēdējo albumu — «Gracias». Tajā dziedātāja iekļāva dziesmas, kuras tā sapņojusi izpildīt savas bagātīgās un garās mūziķes karjeras laikā. Omāra Portuondo 2010. gadā svinēs savu 80. jubileju.

1996. gadā, kad aukstā kara dēļ kubiešu mūzika bija atrauta no Rietumu mūzikas pasaules un par to neviens neko nezināja, vairāki slaveni mūziķi apvienojās, ierakstīja improvizāciju albumu un izveidoja «Buena Vista Social Club». Tieši tad Omāra pievienojās projektam, kur dziedāja duetā ar nu jau aizsaulē aizgājušo Ibrahimu Fereru. Tieši Omāra pašlaik ir atpazīstamākā no šīs apvienības dalībniecēm, kura turpina savas mūziķes gaitas.

Koncerts Rīgā būs ceļojums mākslinieces bagātīgās un vairāk nekā pusgadsimtu garās mūziķes karjerā.

www.bilesuserviss.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu