Igauņu šlāgermūzikas dziedātājs ieraksta latviešu dziesmu

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Patīkamu ziņu pagājušajā nedēļā no Igaunijas saņēmis latviešu grupas «Tālbraucēji» līderis un izdevniecības «MicRec» dziesmu autors Aigars Pomaskovs.

Dziedātājs Tomas Anni bija publiski maz zināms Igaunijā līdz pagājušā gada pavasarim, kad mehāniskās pavairošanas tiesību administrējošā organizācija «NCB» apkopoja dziesmu un albumu pārdošanas datus, pēc kuriem izrādījās, ka tieši Tomas Anni ieraksti ir vispieprasītākie 2008. gadā Igaunijā! Tas bija pārsteigums daudziem pazīstamiem igauņu izpildītājiem, kas bija cerējuši uz šo balvu. Tomas Anni izdevis vairāk nekā desmit albumus un katru gadu sniedz vairāk nekā 40 koncertus.

Ja par Latvijā izdoto šlāgermūzikas apjomu no visām izdevniecībām būtu pieejami legāli dati un vietējā mehānisko tiesību organizācija tos labāk pārraudzītu, tad droši vien līdzīga situācija izveidotos arī pie mums.

Aigars Pomaskovs: «Esmu ļoti priecīgs par šo faktu. Man tā ir liela atzinība un pagodinājums. Lai dziesmai veicas Igaunijā!»

Grupas «Tālbraucēji» albums «Par savējiem» nāca klajā šā gada janvārī, un tajā apkopotas 12 Aigara Pomaskova dziesmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu