«Melo-M» mūzika skan starptautiskās daiļslidošanas sacensībās Japānā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijas čellu trio «Melo-M» izpildītā «The Beatles» dziesmas «Come Together» versija guvusi starptautisku skanējumu — tieši to kā pavadījumu savam sniegumam izvēlējies viens no Kanādas daudzsološākajiem daiļslidotājiem Džeremijs Tens.

Kanādiešu daiļslidotājs «Melo-M» mūzikas pavadījumā pirmo reizi uzstājās pagājušās nedēļas nogalē ISU «Grand Prix» daiļslidošanas sacensībās «NHK Tropy», kas norisinājās Japānas pilsētā Nagano.

«Melo-M» mūziku Kanādas daiļslidotājs bija izvēlējies īsajā programmā. «NHK Tropy» viņš ierindojās 10. vietā, bet šogad iegūtā 3. vieta Kanādas daiļslidošanas čempionātā Džeremijam Tenam dod cerības piedalīties Vankūveras ziemas olimpiskajās spēlēs.

Čellu trio «Melo-M» izpildījumā dziesma «Come Together» iekļauta 2007. gadā izdotajā albumā «Singalongs». Dziesmas aranžējuma autors — Kārlis Auzāns.

Paši «Melo-M» mūziķi par dziesmas izmantošanu neslēpj pārsteigumu: «Vēstules no ārzemēm ar interesi par mums saņemam diezgan bieži, bet šis bija īsts pārsteigums — vērienīgas daiļslidošanas sacensības un mūsu mūzika. Sajūtas ir visnotaļ interesantas. Jācer, ka nākotnē šim daiļslidotājam veiksies un viņš iekļūs olimpiskajās spēlēs — gribētos jau dzirdēt mūsu «Come Together» versiju Vankūverā.»

Video ar Kanādas daiļslidotāja uzstāšanos «Melo-M» pavadījumā:

Pašlaik čellu trio «Melo-M» aktīvi gatavojas Latvijas koncertturnejai «Apkārt pasaulei Ziemassvētkos», kas decembrī un janvārī norisināsies 15 Latvijas pilsētās ar kulmināciju 22. decembrī Rīgas Kongresu namā. Uz šo koncertu biļetes jau var iegādāties «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

Tūres koncertu pamatā būs grupas jaunākā albuma «Around the World» repertuārs. Skanēs populāras grieķu, somu, īru, britu, krievu, afrikāņu, peruāņu, šveiciešu, amerikāņu un, protams, latviešu tautasdziesmas, kā arī populārās mūzikas hiti un grupas oriģinālkompozīcijas.

Turnejas ietvaros «Melo-M» koncertēs 4. decembrī Carnikavā, 5. decembrī Rojā, 6. decembrī Skrīveros, 9. decembrī Madonā, 10. decembrī Kandavā, 11. decembrī Mālpilī, 12. decembrī Salacgrīvā un 13. decembrī Majoros.

Savukārt janvārī čellu trio viesosies Bērzainē, 16. janvārī, dienu vēlāk, notiks koncerts Jaunmoku pilī, 21. janvārī gaidāma uzstāšanās Jelgavā, 22. janvārī Mazsalacā, 23. janvārī Saldū. Turneja noslēgsies ar koncertiem 29. janvārī Ventspilī un 30. janvārī Pļaviņās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu