Valsts Akadēmiskais koris «Latvija» debitēs Amsterdamas «Concertgebouw»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Valsts Akadēmiskā kora «Latvija» grupa ir devusies uz Nīderlandi, lai sestdien, 12. decembrī Amsterdamas «Concertgebouw» piedalītos Dž. Rosīni operas «Vilhelms Tells» koncertuzvedumā. Koris «Latvija» uzstāsies kopā ar Nīderlandes Radio filharmonisko orķestri, Nīderlandes Radio kori un solistiem diriģenta Paolo Olmi vadībā.

Koncerts notiks cikla «Sestdienas matinē» ietvaros. Šī būs kora «Latvija» debija izcilajā Concertgebouw zālē, kas savas akustikas dēļ tiek uzskatīta par vienu no pasaules labākajām koncertzālēm. Iespēja muzicēt šajā koncertzālē ir nozīmīgs notikums katram mūziķim. Šajā zālē regulāri notiek koncerti ar šī brīža talantīgāko mūziķu dalību, kā arī te ikdienā strādā un koncertē par pasaules labāko atzītais Karaliskais «Concertgebouw» orķestris un tā mākslinieciskais vadītājs Mariss Jansons.

Tradicionāli «Concertgebouw» notiekošie koncerti ir plaši apmeklēti, un tiem tiek pievērsta liela sabiedrības un mediju uzmanība.

Šis gads Valsts Akadēmiskajam korim «Latvija» ir bijis bagāts ar debijām dažādos starptautiski nozīmīgos pasākumos – Lucernas festivālā martā tika atskaņots A. Knaifeļa «8. psalms» ; Reingavas festivālā - R. Ščedrina opuss «Apzīmogotais eņģelis» (koncerts tika ierakstīts, un leģendārais leibls WERGO iecerējis izdot kompaktdisku). Berlīnes Mūzikas festivālā koncertēts ar 20. gadsimta mūzikas programmu. Rudenī tika aizsākta veiksmīga sadarbība ar Hamburgas Simfonisko orķestri, šī orķestra sezonas atklāšanas koncertā piedaloties B. Britena «Kara rekviēma» atskaņojumā maestro Džefrija Teita vadībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu