«Mrs. Universe» kauss Vislatvijas Zirgu dienās

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par tradīciju jau kļuvušās Vislatvijas Zirgu dienas pagājušajā nedēļas nogalē pulcēja šā sporta veida cienītājus Jātnieku sporta centrā Inčukalnā.

Sacensību programma bija ļoti daudzpusīga, aptverot gandrīz visas zirgu sporta disciplīnas. Sacensību organizatori bija padomājuši, lai interesanti būtu ne tikai sportistiem, bet arī skatītājiem, sacensību starplaikos organizējot dažādus priekšnesumus.

Zirgu svētkus ievadīja vadības maršruts bērniem ar ponijiem, kurā tika apbalvoti visi mazie drosminieki, kas, iespējams, nākotnē kļūs par īstiem jātnieku sporta meistariem. Tam sekoja iejādes sacensības mūzikas pavadībā gan pa vienam, gan pāros, kā arī iejādes paraugdemonstrējums, ko bija sarūpējuši sportisti no Jelgavas. Pirmo reizi tika noskaidrots labākais konkūrists dāmu un kungu grupā, veicot īpašus amazoņu un puišu maršrutus. Par uzvarētāju kļuva Guntars Siliņš un Linda Viša. Blakus sacensību laukumā notika draivings jeb pajūgu braukšana zirgiem un ponijiem vienjūgos, kas pasaulē ir ļoti populārs sporta veids, bet Latvijā tas aizvada tikai pirmo pilnvērtīgo sezonu. Tajā tika demonstrētas visas klasiskās disciplīnas — konusu braukšana, manēžas braukšana un kross. Sacensību pirmā diena noslēdzās ar komandu stafeti maskās, kur viens no komandas dalībniekiem izpildīja maršrutu zirga mugurā, bet otrs izbrauca ar traktoru. Uzvarēja komanda ar nosaukumu «Wild Thing», kuras sastāvā bija jātniece Elza Muižniece un braucējs Māris Vīksna. Lielu atsaucību no skatītājiem izpelnījās augstlēkšana, kur šogad 1. vietu izcīnīja lietuviešu jātnieks Sims Seilius ar zirgu La-pass.

Viens no svētku galvenajiem notikumiem — «Mrs. Universe» kauss, kurā piedalījās tikai vīriešu kārtas pārstāvji. Rīgā «Mrs. Universe 2009» finālā piedalījās dalībnieces no 18 pasaules valstīm, un Latviju šajā konkursā pārstāvēja ikšķiliete Evija Indriksone-Nikonorova. Visas 18 pasaules skaistākās precētās dāmas kā goda viešņas piedalījās II Vislatvijas Zirgu dienās Inčukalnā, kur sacensību ietvaros jātnieki cīnījās par «Mrs. Universe 2009» kausu. Šo skaisto pasākuma daļu vadīja «Mis Latvija 2008» — Ieva Lase, kas ir arī Jauno jātnieku skolas goda padomes locekle.

Tieši šim pasākumam viešņas bija sarūpējušas un prezentēja īpašas dāvanas labdarības izsolei «Palīdzēsim nodegušajam Armanda lauku jātnieku klubam». Izsolē tika savākti 570 lati, kas tika ziedoti nelaimē nonākušajam Armanda lauku jātnieku klubam. Abu dienu garumā apmeklētājiem bija arī iespēja ziedot gan naudu, gan citas vajadzīgas lietas zirgu aprūpei, kopā saziedojot 654,49 latus un 65 eiro, kā arī sienu zirgiem.

Iedzīvotāji tiek lūgti palīdzēt ugunsgrēkā cietušajiem, pārskaitot naudu SIA «AJA-Z», reģistrācijas numurs LV40003041496, uz «Swedbank» kontu LV07HABA0551007583642 vai sazinoties pa tālruni 29487987.

Šogad svētku dalībniekiem tika sagatavots pārsteigums — dragreiss ar zirgiem! Speciāli ierīkotā 200 metru garā skrejceļā dalībnieki startēja pa divi, pusfinālā un finālā noskaidrojot labāko. Jātniekiem distance bija jāveic bez piešiem un steka, kas šajā distancē ir aizliegti. Par uzvarētāju kļuva Ieva Eglīte ar zirgu Callacado no Ķeguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu