«Isis» koncertu Rīgā ievadīs «Mamiffer»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

8.novembra koncertu jaunajā Spīķeru koncertzālē, kur kā galvenie mākslinieki uzstāsies novatoriskās jeb vienkārši – jaunās – smagās mūzikas grupa Isis, ievadīs duets «Mamiffer».

Ņemot vērā grupas Isis līdera Ārona Tērnera (Aaron Turner) dibinātās un vadītās ierakstu izdevniecības «Hydra Head» darbības principus, idejiskās vadlīnijas un, galu galā, atsauci uz grieķu mitoloģiju tās nosaukumā, neizbrīna ar izdevniecību saistīto mūziķu un to grupējumu dažādās mutācijas. Arī «Mamiffer» savulaik tapa uz projekta Everlovely Lightningheart drupām un šobrīd turpina eksistēt kā amorfs veidojums, kura vienīgā pa īstam patstāvīgā daļiņa ir pianiste Feita Koločija (Faith Coloccia).

Starp «Everlovely Lightningheart» un «Mamiffer», iespējams, ir saklausāma virspusēja līdzība skaņdarbu melodiskumā un tekstūrā. Iespējams, arī akustiskajos gobelēnos ieaustie melanholiskie klavieru fragmenti var likties pazīstami, taču «Mamiffer» kompozīcijas raksturo daudz izteiktāka sasaiste un bez grūtībām nosakāma to uzbūve, kā arī daudz lielāka vērība, kas pievērsta detaļām, un brīžiem pat pedantiska pieeja kompozīcijai. Visos «Mamiffer» skaņdarbos galvenais instruments ir klavieres, kuras kopā un atsevišķi papildina viss tālāk minētais: lauka ieraksti, kasešu šņākoņa, basģitāra, stikla burkas, akustiskās un elektriskās ģitāras, balss, čells, bungas un citas perkusijas, zvani, vijole u.c.

Līdz šim allaž mainīgais sastāvs ir ierakstījis un izdevis albumu «Hirror Enniffer», kā arī vairākus demo un koncertierakstus. Nākotnē plānots ne vien otrais «Mamiffer» studijas albums, pie kura jau šobrīd darbs leģendārā Rendala Danna (Randall Dunn) vadībā norit studijā ALEPH Sietlā, bet arī vairāki «dalītie» jeb split ieraksti ar Demian Johnston, Oakeater, House Of Low Culture un citiem, kurus izdot iecerēts audio kasetēs.

Lai arī ierakstos joprojām mūziķi piedalās un atdalās, turklāt, dara to daudzskaitlīgi, koncertos «Mamiffer» ir kļuvis par puslīdz stabilu duetu. Arī Rīgā «Mamiffer» būs Feita un viņas dzīvesbiedrs Ārons Tērners.Kā jau ziņots, 8.novembrī Rīgā, nesen pēc renovācijas durvis vērušajā Spīķeru koncertzālē, koncertēs viena no šīs desmitgades nozīmīgākajām apvienībām smagajā mūzikā – grupa Isis no Losandželosas, ASV. Koncerts Rīgā būs viens no pirmās plašākās Eiropas turnejas pieturas punktiem kopš pēdējā studijas albuma «Wavering Radiant» izdošanas šī gada maijā.

www.myspace.com/mamiffer

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu