LNSO un Doma zēnu koris aicina uz koncertu Ziemassvētku noskaņās

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes.

19. un 20. decembrī plkst. 19.00 Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Doma zēnu koris un diriģents Andris Veismanis aicina uz skaistākajiem šī gada Ziemassvētku koncertiem Rīgas Domā.

Solisti - Kristīne Blaumane (čells) un Evija Martinsone (soprāns). Programmā - Johana Sebastiana Baha, Georga Fridriha Hendeļa, Volfganga Amadeja Mocarta, Kamila Sen-Sansa, Franča Šūberta, Sezāra Franka un Džona Tavenera skaņdarbi.

Ziemassvētki ir gaismas atgriešanās, pārdomu un mīlestības laiks, kas radījuši arī īpatnēju un noskaņām bagātu mūzikas pasauli. Daudzi dažādu laiku komponisti ir pievērsušies Ziemassvētku tematikai un veltījuši svētās nakts notikumiem cildenas mūzikas lappuses. Šajā koncertā, kurā kā solistes uzstāsies apbrīnojamā, publikas un kritiķu iemīļotā čelliste Kristīne Blaumane un atzītā sakrālās mūzikas soliste Evija Martinsone, skanēs daudzu slavenāko Ziemassvētkiem veltīto skaņdarbu fragmenti, kā arī citi sakrālās mūzikas skaņdarbi, kas ļaus gremdēties Ziemsvētku noskaņās.

Plašāka informācija par māksliniekiem LNSO mājas lapā «lnso.lv».

Koncerts «Ziemassvētku noskaņās» notiks 19. un 20. decembrī, plkst. 19.00 Doma baznīcā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu