Latvijas Salsas festivāla organizatori 9% no katras biļetes ziedos jauniešiem deju apmācībai

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Salsas federācija nolēmusi daļu no Latvijas Salsas festivālā gūtajiem līdzekļiem ziedot labdarībai – bērnu interešu attīstīšanai, informē pasākuma pārstāvis Jānis Krūmiņš.

Plānots, ka 9% no iegūtajiem līdzekļiem par festivāla biļetēm tiks ziedoti bērnu deju apmācībām, kas nozīmēs, ka gadu bērniem būs iespēja lētāk apgūt salsu deju centrā «Nianse» pie profesionāliem salsas pasniedzējiem. Juta Vanaga, Latvijas Salsas federācijas prezidente: «Valsts ir krasi samazinājusi dotācijas bērnu un pusaudžu interešu izglītībai, kas nozīmē, ka lielai daļai tiks ierobežotas vai pat liegtas iespējas no skolas brīvajā laikā daudzpusīgi attīstīt savus talantus un prasmes. Jauniešu pilnvērtīgai attīstībai ir ļoti svarīgas ārpus stundas aktivitātes, tādēļ esam nolēmuši daļu no Latvijas Salsas festivālā gūtajiem līdzekļiem novirzīt deju apmācībām bērniem, kas varēs pieteikties drīz vien pēc jaunā mācību gada sākuma.»

Šogad Latvijas Salsas festivāls plānots ar daudz krāšņāku un vērienīgāku pasākumu programmu.

Ikviens varēs piedalīties stundu ilgā dejotāju krāšņo priekšnesumu parādē 11.novembra Krastmalā (pērn pulcēja vairāk nekā 20 tūkstošus apmeklētāju!). Pirmo festivāla dienu 21.augustu varēs baudīt uz peldoša «Salsas kuģīša» Daugavā, bet vēlāk nodoties dejām nakts garumā uz peldošās darbnīcas Andrejsalā. Vakaros Karību jūras ritmus pēc nodarbībām dienā varēs izbaudīt 22.augustā «Grand Salsa Party» («Reval Hotel Latvija») un 23. augustā - afterparty («Olympic Woodoo Casino»).Šogad iekļauta arī jauna tradīcija – 23.augustā brauciens («Salsa Chill-out») uz Saulkrastiem ar dejām brīvā dabā, jūras krastā ar pikniku.

Festivāla ietvaros 22. augustā meistarklases pasniegs pasaulē vieni no pazīstamākajiem Salsas pasniedzējiem. Kopā būs vairāk nekā 20 nodarbības («Reval Hotel Latvija») salsā, bačatā, regetonā, afro-cuban un citās Karību jūras dejās dažādiem vecumiem un zināšanu līmeņiem. Programma veidota tā, lai arī iesācēji vienas dienas laikā pie deju pasniedzēja Carlos Correa (Kuba/Somija) varētu apgūt Salsas deju pamatsoļus.

Festivāls paredzēts gan rūdītiem dejotājiem, gan iesācējiem.

www.salsa.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu