«Staro Rīga» pasākumus apmeklējuši vairāk nekā 100 000 skatītāju

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pirmajās divās festivāla dienas to apmeklējuši vairāk nekā 100 000 skatītāju, kas izvēlas pastaigu maršrutus pa Vecrīgu, kā arī apskata objektus, kas atrodas ārpus pilsētas centra. Visvairāk apmeklēti ir objekti «Preses nams», «Gaisma stāsta Pēterbaznīcu», «Laika grieži», «Zibens gaisma» un Latvijas mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas studentu darbi.

«Festivāls norit mierīgi - nav saņemtas ziņas par negadījumiem un nozīmīgiem pārkāpumiem. Pilsētas iedzīvotāji un viesi pasākuma laikā ir disciplinēti.» - saka Ludmila Levite, festivāla atbildīgā persona par sabiedrisko drošību un kārtību.

«Ir prieks redzēt pilsētā daudz smaidīgus cilvēkus, kas priecājas par festivāla objektiem, vēro izgaismoto ēku un objektu īpašos stāstus un cenšas nofiksēt, kā pilsēta pārvēršas. Domāju, ka mums būs daudz interesantu fotogrāfiju par starojošo Rīgu,» saka festivāla «Staro Rīga» idejas autore, Rīgas domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle.

staroriga.lv

Festivāla laikā notiek arī balsošana par skatītāju iemīļotāko projektu - balsot iespējams nosūtot SMS ar tekstu «staroXX» (XX vietās liekot objekta kārtas numuru - 01, 02, 03 utt.) uz balsošanas tālruni Nr. 20000411 (piem.: staro01). Festivāla darba laikā informācijas centros Rātslaukumā, pie Viesnīcas «Hotel de Rome» un «Tele2» apkalpošanas centrā Merķeļa ielā iespējams saņemt karti, kas palīdz orientēties objektu izvietojumā.

Festivāla izstādīti gaismas objekti - apskatāmi 18 jauni gaismu objekti, 3 gaismu objekti no 2008. gada programmas, 9 objekti, kas tapuši ar festivāla sadarbības partneru atbalstu, 12 LMA Dizaina nodaļas studentu programmas gaismu objekti, kā arī 14 pilsētvides pastāvīgie gaismu objekti. Festivāla objekti vēl būs apskatāmi katru vakaru no plkst. 18.00 līdz 23.00 līdz pat 18. novembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu