Rīgā viesosies modernais balets «Bize Lizu»

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

11.martā Arēnā Rīga notiks slavenās Sanktpēterburgas baleta trupas «Bize Lizu» šovs «Franču skūpsts». «Bize Lizu» Ivana Kokļuškina vadībā jau vairāk nekā 12 gadus uzstājas retajā kabarē baleta žanrā.

«Bize Lizu» apvieno franču stilu, krievu izsmalcināto horeogrāfiju, Sanktpēterburgas deju skolas tradīcijas un aziātiski krāšņus kostīmus. Daži salīdzina viņus ar «Mūlenrūžu», citi atceras Ļeņingradas leģendāro «Muzikholu». Tomēr šo trupu no citām atšķir savs, neatkārtojams, oriģināls stils, tādēļ «Bize Lizu» sauc par erotisku baletu, kas piepildīts ar sapņainu eleganci un kaleidoskopisku kaisli. Programma «Franču skūpsts» ir trupas satraucošāko un interesantāko numuru esence. Tikai uz vienu vakaru uz Rīgu atbrauks labākie dejotāji, kā arī tiks atvesti koši kostīmi, kuru audumi tiek iepirkti Francijā. Pateicoties rūpīgam darbam pie kostīmiem, profesionālai un modernai horeogrāfijai, kā arī aktiermeistarībai katrs «Bize Lizu» priekšnesums pārvēršas mazā izrādē. Ugunīgais kankāns, ar «Swarovski» akmeņiem mirdzošie «Taureņi» un venēciešu «Hennesy» maskas ir iekarojuši skatītāju sirdis Šveicē, Zviedrijā, Somijā, Izraēlā, Amerikā, Japānā, Igaunijā. «Bize Lizu» pazīst Montekarlo, Anglijā, Itālijā, Norvēģijā. 2001.gadā «Bize Lizu» uzstājās kopā ar tādu pasaules mēroga zvaigzni kā Dana International. Pagājušā gada rudenī baleta viesizrādes ar milzu panākumiem notika Parīzē, kur balets spēja piepildīt lielākās koncertzāles, pulcējot 2000 līdz 5000 skatītāju. Kritiķi uzsver, ka fantastiskie panākumi, ko gūst ikviena trupas uzstāšanās, skaidrojami ar augsto meistarību, jaunu pieeju kostīmiem un dekorāciju oriģinalitāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu