Rīgā uzstāsies slavenais rumbas un flamenko virtuozs Džesijs Kuks

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Džesijs Kuks ar savu grupu pirmo reizi Baltijā ar vienīgo koncertu Rīgā savas Eiropas tūres ietvaros uzstāsies 27. novembrī plkst. 19.00 Rīgas Stradiņa universitātes aulā. Džesiju raksturo vārdi: rumba, flamenko, čigāni, Kuba, džezs, Bolīvija, «Gipsy Kings», vallenato, vislabākais flamenko ģitārists, pasaules mūzika, mīlestība, Brazīlija, kaisle.

Par koncertu Rīgā (no Džesija intervijas «easyget.lv»): «Mēs būsim piecu dalībnieku sastāvā. Bungas un perkusijas pārvaldīs viens patiešām traks mūziķis, divas flamenko ģitāras, vijole un bass. Mēs mācījāmies, kā spēlēt tradicionālo Kolumbijas mūziku, tāpēc vijolnieks iemanījās spēlēt akordeonu. Tad nu tā tas izklausīsies.»

Šogad viņš saņēmis sudraba godalgu kā labākais flamenko ģitārists («Acoustic Guitar Magazine Player’s Choice Award»). Zelts, protams, tika leģendārajam Pako de Lusija, bet bronza — Vincentam Amigo.

Mūziķi bieži runā par to, kas ietekmējis viņu daiļradi. Džesijs Kuks apgalvo, ka tā ir īpaša vieta Dienvidfrancijas Kamargā. Šeit, Arlā, viņa tēvs, pensionēts kinorežisors, pavadīja savas dzīves pēdējos 10 gadus. Arī šeit Džesijs pavadīja daudzus vasaras brīvlaikus, klejojot pa čigānu pilnajām ielām, uzsūcot atmosfēru un klausoties flamenko grupas «Gipsy Kings» solistā Nikolā Reijes, kas dzīvoja kaimiņos.

Kuks ierakstījis sešus studijas albumus un apceļojis pasauli, iepazīstot pasaules mūzikas tradīcijas, kuras sajaucis savā neatkārtojamajā stilā, ko sauc par rumbas flamenko. Papildu pārpildītajiem koncertiem un dalībai prominentos festivālos viņš iesildījis tādas zvaigznes kā B. B. Kings, Reijs Čārlzs un Diāna Krolla.

Džesijam ir neskaitāmas starptautiskas godalgas, bet ne jau tās ir viņa dzinulis. Tieši uzstāšanās koncertos ļauj asinīm straujāk ritēt, un savos 43 gados viņš ir tikai sava ceļa sākumā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs, «Statoil», bet koncerta dienā — Rīgas Stradiņa universitātes aulā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu