Starptautiski atzītā latviešu vijolniece koncertēs ar simfonisko orķestri

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

11. decembrī Rīgā, Lielajā Ģildē mums būs lieliska iespēja redzēt un dzirdēt starptautisko slavu guvušo latviešu vijolnieci Vinetu Sareiku, kas Rīgā uzstāsies kopā ar saviem kolēģiem no «Trio Dali» - pianisti Amandīni Savarī un čellistu Kristiānu Pjēru Lamarku. Savukārt pie diriģentu pults, pirmo reizi Latvijā stāsies pasaulē pazīstamais diriģents Žerārs Korstens. Programmā Ludviga van Bēthovena Trešā jeb «Heroiskā» simfonija un Koncerts vijolei, čellam un klavierēm ar orķestri.

Vijolniece Vineta Sareika ir vairāku starptautisku konkursu uzvarētāja, tostarp prestižā Beļģijas Karalienes Elizabetes konkursa laureāte (2009), kas ļāvis viņai izveidot plašu starptautisku solistes un kamermūziķes karjeru. Pēc studijām Latvijas Mūzikas akadēmijā, Vineta Sareika mācījās Parīzes Nacionālajā konservatorijā pie Žerāra Pulē un Alēna Menjē, ko ar izcilību un žūrijas atzinību absolvēja 2006. gadā. Kā soliste Vineta regulāri uzstājas ar Beļģijas Nacionālo orķestri, Valonijas Karalisko kamerorķestri, Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, Sinfonia Varsovia orķestri, Lisabonas Metropolitēna orķestri, Fogtlandes simfonisko orķestri, Tulonas orķestri un Lietuvas Nacionālo simfonisko orķestri. Viņa sadarbojusies ar izciliem diriģentiem – Polu Gudvinu, Džilbertu Vargu, Andri Nelsonu, Dērku Brosē, Tadeušu Voicehovski, Žanu Bernāru Pomjē. Mūziķe uzstājusies daudzās slavenās koncertzālēs Francijā, Beļģijā, Spānijā, ASV, Lielbritānijā, Šveicē, Itālijā, Portugālē, Vācijā, Ungārijā, Lībijā un Japānā kopā ar tādiem mūziķiem kā Ogistēns Dimē, Pīters Donahjū, Abdels Rahmans El Baha, Pols Meijērs, Lorāns Kabasko, Mišels Štrauss u. c.

Šajā koncertā Latvijā debitēs ne tikai Vinetas Sareikas kolēģi no «Trio Dali», bet arī starptautiski pazīstamais diriģents Žerārs Korstens, kurš Latvijā ieradies pēc LNSO galvenā diriģenta Karela Marka Šišona personiskā ielūguma.

Žerārs Korstens regulāri sadarbojas ar pasaules vadošajiem orķestriem un ir vispārēji atzīts Bēthovena mūzikas interprets. Tāpēc droši var teikt, ka šī izcilā diriģenta sadarbība ar LNSO un mūsu pašu vijoļvirtuozi Vinetu Sareiku kļūs par neaizmirstamu koncertu!

Programma:Ludvigs van Bēthovens Koncerts vijolei, čellam un klavierēm ar orķestri Do mažorā op. 56Ludvigs van Bēthovens 3. simfonija, «Heroiskā», Mibemol mažorā op. 55

Koncerts «Varoni gaidot» notiks 11. decembrī, plkst.19.30 Lielajā Ģildē!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu