«Instrumenti» gūst ievērojamus panākumus ASV un Eiropā

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sandis Vagners.

Pandu grupa «Instrumenti» ar lieliskiem panākumiem tikko piedalījusies divās mūzikas konferencēs - «South by Southwest» Teksasā, ASV un «Tallinn Music Week» Igaunijā, savukārt šobrīd aktīvi gatavojas festivālu sezonai Eiropā.

Konference «South by Southwest» (SXSW) ir lielākais šāda veida pasākums pasaulē, kurš katru gadu pulcē vairākus tūkstošus mūzikas industrijas pārstāvju, kalpojot kā platforma jaunu kontaktu dibināšanai un talantu atrašanai. Neskaitāmas pasaules slavu ieguvušas grupas un mākslinieki, to skaitā Eimija Vainhausa, «The Strokes», «Franz Ferdinand» un «Muse», savas karjeras uzplaukumu piedzīvojuši tieši SXSW.

«Instrumenti» uz skatuves kāpa konferences otrajā dienā, un starp 2000 izraudzītajām grupām un māksliniekiem, kas šogad piedalījās SXSW, izpelnījās negaidīti lielu interesi un atzinību gan no preses, konferences rīkotājiem un mūzikas kritiķiem, gan arī publikas. Konferences laikā «Instrumenti» vārds SXSW oficiālajā mājas lapā parādījās ik dienas. Neskaitāmi mūzikas portāli un blogi («Spinner», «Billboard», «AOL», «Nerve», «LP33», uc.) rakstot par konferenci, pandu grupu minēja kā neatņemamu «South by Southwest» 2010 sastāvdaļu, un kādā no rakstiem pagājušā gadā izdotais «Instrumenti» EP «Pandemiya» tika atzīts par vienu no labākajiem šī gada SXSW dalībnieku ierakstiem.

«South by Southwest» konference, kas pirmo reizi tika rīkota 1987. gadā, nu kļuvusi par vienu no lielākajiem un svarīgākajiem pasākumiem izklaides industrijas pārstāvju vidū, un bez mūzikas tā attīstījusi arī kino sadaļu – katru gadu konferences laikā notiek vairākas pirmizrādes. Pērn Ketrīnas Bigelovas režisētā «Hurt Locker», kas saņēma «Oskaru» kā labākā filma, savu pirmizrādi piedzīvoja tieši SXSW.

Šogad «South by Southwest» piedalījās arī «Mumiy Troll» no Vladivostokas un «Prāta Vētra» no Jelgavas. Ar pēdējiem pagājušās nedēļas nogalē «Instrumenti» pārstāvēja Latviju Igaunijas mūzikas konferencē «Tallinn Music Week», kā arī bija priecīgi kopīgi muzicēt Tallinas un Tartu koncertvietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu