Grupas «Instrumenti» video tiks cenzēts

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nils Vilnis

Īpatnējā Baltijas apvienība «Instrumenti», kuras dalībnieki plašākai publikai atpazīstami, tērpti dāžādu aizsargājamu dzīvnieku maskās, 1. septembrī bija plānojuši Latvijas auditorijai dāvāt video versiju iemīļotajai dziesmai «Apēst tevi».

Diemžēl Latvijas Republikas atbildīgo instanču aktīvas uzraudzības un konservatīvo uzskatu dēļ grupa bija spiesta atlikt plānoto pirmizrādi uz vēlāku laiku.

Stāsta videoklipa producents, dāņu mākslinieks Sverns Bjornsens: «Kad saņēmām piedāvājumu no pandām veidot dziesmas video versiju, kas domāta Latvijas publikai, uzreiz lūdzu burtisku tulkojumu tekstam. Tā kā teksts likās ļoti asprātīgs un sulīgs, arī video nolēmu veidot asu, pikantu un ne pārāk salkanu. Patika doma, ka mīlestība stāv pāri veģetārisma ideāliem.»

Režijas komandā piedalījās arī «Instrumentu» iepriekšējā klipa autore Ksenija Sundejeva: «Esmu priecīga par kaut ko tik svaigu, kas ieplūst Latvijas mūzikas augsnē, taču joprojām esmu arī mazliet neizpratnē par Latvijas «tikumības sargiem» — joprojām neesmu aptvērusi, kas mūsu baltās apkaklītes tik ļoti sadusmoja klipa sižetā.»

Sakarā ar divdomīgiem skatiem un vardarbības ainām klipa noslēgumā, Latvijas Republikas Ētikas kontroles dienests šo video klasificēja kā «nevēlamu» un aizliedza tā pārraidīšanu publiskajā telpā. Pēc cenzūras pašlaik tiek pabeigta klipa otrā versija, kura pirmo reizi tiks pārraidīta 16. septembrī.

Lūk, redzamas ainas no klipa uzņemšanas vietas — īsi pēc pirmās versijas pabeigšanas stāsta varoņi atklājas presei un izsaka savu viedokli:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu