Gaismas festivāls «Staro Rīga» nosauc visus 56 gaismas objektus

Apollo.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gaismas festivālā «Staro Rīga» būs aplūkojami 56 gaismas objekti. Visi objekti sadalāmi piecās grupās - festivāla laikā būs apskatāmi 18 jauni festivāla programmas gaismu objekti, trīs festivāla programmas gaismu objekti no 2008.gada programmas, deviņi objekti, kas tapuši ar festivāla sadarbības partneru atbalstu, 12 Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu programmas gaismu objekti, kā arī 14 pilsētvides pastāvīgie gaismu objekti.

Lielākā daļa festivāla objektu izvietota pastaigu maršrutos Vecrīgas teritorijā un pilsētas centrālajā daļā, taču lielāki objekti izvietosies Skanstes ielas rajonā un Brīvdabas muzejā.

Pils laukumā, Torņa ielā un Aldaru ielā būs skatāmi LMA Dizaina nodaļas studentu darbi, kas iekļausies trīs idejiskās koncepcijās - «Esi starā - ej ar tumsu karā!», «Parazīti» un «Gaismoņi».

Jaunizveidotajos 18 gaismas festivāla objektos izmantots gan spuldžu, gan LED spuldžu spīdējums, gan video projekcijas, gan īpaši gaismas efekti. Jauno objektu vidū atrodami gan interaktīvi gaismas objekti, gan lielformāta pilsētvides objekti.

Festivāla laikā būs iespējams apskatīt arī 14 pilsētvides pastāvīgi izgaismotus gaismas objektus. Daļa no objektiem jau redzami ikdienā, taču lielākā daļa objektu tiks iedegti festivāla laikā pirmo reizi un turpmāk priecēs pilsētas iedzīvotājus un viesus ilgtermiņā. Gaismas festivāla «Staro Rīga» laikā pirmo reizi tiks ieslēgts fasāžu apgaismojums sešām Rīgas skolām.

«Gaismas festivāla laikā jo sevišķi labi redzams, ko iegūstam mēs paši un pilsēta, ja tā ir izgaismota. Tiek izceltas ēku arhitektūras kvalitātes, pilsēta kļūst iedzīvotājiem draudzīgāka un mēs visi jūtamies labāk. To, lai Rīgas pilsētvide kļūtu kvalitatīvāka, mēs varam panākt tikai visi kopā - gan atbildīgās pilsētas institūcijas, gan uzņēmēji, privātīpašnieki un, protams, mākslinieki,» saka Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle.

Deviņi no festivāla objektiem tapuši ar festivāla sadarbības partneru atbalstu - festivālā būs redzami gaismas uzvedumi un instalācijas, kas tapuši ar Brīvdabas muzeja, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas, Arēnas Rīga, Rīgas Tirdzniecības ostas un uzņēmumu «Laima», «Merks», «Komutators», «The Emus Group», «LG» un «Tele2» atbalstu.

No 2008.gada festivāla programmas tiks izstādīti objekti «Rudens ogles», «Salūtpuķes» un «Gaismas ceļš».

staroriga.lv

Jau ziņots, ka gaismas festivāls «Staro Rīga» notiks no 14.novembra līdz 18.novembrim, kad piecu dienu laikā Rīgā būs iespējams apskatīt vairāk nekā piecdesmit gaismas objektus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu